• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Μπανανόψωμο με αλεύρι ολικής

Αν οι μπανάνες έχουν παραγίνει και δεν θέλεις να τις φας, δοκίμασε να φτιάξεις ένα μπανανόψωμο. Θα μειώσεις τη σπατάλη τροφίμων και θα έχεις ένα θρεπτικό σνακ για τις επόμενες ημέρες!

Παρακάτω μπορείς να δεις τη δική μας αγαπημένη συνταγή, με αλεύρι ολικής για περισσότερες φυτικές ίνες και πιο χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο (να μην ανεβαίνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα).

Υλικά για 1 μικρό ταψί για κέικ

  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες (περίπου 300 γρ.)
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 
  • 2 κ. σούπας ή 30 γρ. ζάχαρη με στέβια (κάθε κουταλιά της ζάχαρης με στέβια ισοδυναμεί με 2 κουταλιές απλή ζάχαρη - αν χρησιμοποιήσεις άλλο γλυκαντικό υπολόγισε ποσότητα που αντιστοιχεί σε 4 κ.σούπας ζάχαρη)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. αλεύρι ολικής
  • 70 γρ. αλεύρι λευκό μαλακό
  • 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/4 κ. γλυκού baking soda

Οδηγίες

  • Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα αλεύρια με το baking powder και το baking soda.
  • Σε ένα άλλο μπολ (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλο το μείγμα) λιώσε τις μπανάνες με ένα πηρούνι, να γίνουν πολτός.
  • Ρίξε στο μπολ με τις μπανάνες το ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τα με το πηρούνι.
  • Ρίξε μετά στο μπολ και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μείγμα με τα αλεύρια, και ανακάτεψέ τα με το πηρούνι.
  • Ρίξε στο τέλος τα αλεύρια στο μπολ με το υγρό μείγμα και ανακάτεψέ με ένα πηρούνι μέχρι να τραβήξουν τα υγρά συστατικά το αλεύρι.
  • Απλωσε μία λαδόκολα, αφού την βρέξεις και τη στραγγίξεις, σε μία μικρή φόρμα για κέικ και ρίξε μέσα το μείγμα.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στη μεσαία σχάρα για 35 περίπου λεπτά (μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα, δηλαδή να μην κολλάει πάνω η ζύμη, όταν τρυπάς το ψωμί - προσοχή μην ανοίξεις το φούρνο τα πρώτα 20 λεπτά για να φουσκώσει το ψωμί).

Την επόμενη ημέρα, ή την ίδια ημέρα αφού κρυώσει καλά το μπανανόψωμο, μπορείς να το κόψεις σε φέτες, να το βάλεις σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς και να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο για να διατηρηθεί αρκετές ημέρες.

Διατροφική Ανάλυση

Image