• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Μπάρες με βρώμη, ταχίνι, μέλι και σταφίδες, χωρίς ψήσιμο

Θρεπτικές μπάρες, πλούσιες σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Χωρίς ψήσιμο για να διατηρούνται τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του μελιού. Μπορούμε να τις συνδυάσουμε με γάλα στο πρωινό ή να τις πάρουμε μαζί μας για σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο.

Υλικά για 16 μπάρες

  • 280 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 110 γρ. μέλι
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κ. γλυκού κάρδαμο προαιρετικά
  • 1 πρέζα αλάτι προαιρετικά

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τη βρώμη και τα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

  • Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε, αρχικά με το πιρούνι και στη συνέχεια με τα χέρια. Πιέζουμε καλά να ενσωματωθεί η βρώμη με τα υπόλοιπα υλικά.

  • Βάζουμε λαδόκολα σε ένα ταψάκι ή μπολ (στο βίντεο παρακάτω χρησιμοποιήσαμε μπολ 20 x 25 εκ.). Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πιέζουμε αρχικά με τα χέρια μας και στη συνέχεια με τον πάτο ενός ποτηριού. Πιέζουμε καλά να σφίξουν τα υλικά.

  • Σκεπάζουμε το μπολ/ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι και 1 ημέρα πριν το κόψουμε)

  • Αφού το αφήσουμε και δέσουν τα υλικά, κόβουμε τις μπάρες με ένα κοφτερό μαχαίρι. Μπορούμε να τις κάνουμε ορθογώνιες ή τετράγωνες.

Καλή απόλαυση!

Ανάλογα με τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να χρειαστεί να διαφοροποιήσουμε λίγο τις ποσότητες. Το μείγμα θέλουμε να είναι σφιχτό, να μην κολλάει αλλά και να μην τρίβει. Αν τρίβει προσθέτουμε λίγο ταχίνι ή/και μέλι αν κολλάει λίγο βρώμη παραπάνω (πριν το βάλουμε στο ψυγείο).

Meal prep tip / προετοιμασία γευμάτων

Αφού κόψουμε τις μπάρες τις τυλίγουμε με χαρτί ψησίματος ή μεμβράνη και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για μερικούς μήνες.

Image

Όταν το μέλι θερμαίνεται (ακόμα και σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, 60-80οC) χάνει σημαντικό μέρος της ιδιαίτερης διατροφικής του αξίας, για παράδειγμα μειώνεται η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά και η αντιμικροβιακή του δράση.

Διατροφική Ανάλυση

Ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να υπάρχει μικρή διαφοροποίηση στην ανάλυση.
www.evexis.eu