• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Κεκάκια καρότου με σταφίδες και καρύδια

Θρεπτικά κεκάκια καρότου με σταφίδες και καρύδια, χωρίς ζάχαρη.

Υλικά για 10 κεκάκια

  • 80 γρ. αλεύρι ολικής
  • 50 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλυκού baking soda
  • 1/2 κ.γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/4 κ.γ. πιπερόριζα (ginger)
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. τριμμένα καρότα
  • 50 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 200 γρ. σταφίδες

Οδηγίες

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με τα αυγά, τις σταφίδες, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την ππερόριζα, μέχρι να διαλυθούν αρκετά οι σταφίδες (δεν πειράζει αν έχουν μείνει μερικές ολόκληρες).
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το baking powder και το baking soda.
  • Ρίχνουμε στο μπολ με τα αλεύρια τα υγρά υλικά, τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια, και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για μάφινς, στα οποία έχουμε βάλει χαρτάκια για να μην κολλήσουν.
  • Ψήνουμε στους 180οC στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή στη φριτέζα αέρος για 10-12 λεπτά (μετά τα 15 λεπτά στο φούρνο ή 8 λεπτά στη φριτέζα αέρος μπορούμε να δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχουν γίνει - τα τρυπάμε και αν βγει καθαρή, χωρίς να κολλήσει πάνω ζύμη είναι έτοιμα. Αν ανοίξουμε νωρίτετα το φούρνο μπορεί να μη φουσκώσουν αρκετά).

Καλή απόλαυση!

Meal prep tip / προετοιμασία γευμάτων

Μπορούμε να καταψύξουμε τα κεκάκια αφού κρυώσουν και όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε, να τα αφήσουμε για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή να τα ζεστάνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30''.

Διατροφική Ανάλυση