• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Κεκάκια με αμυγδαλοβούτυρο και κεράσια

Πλούσια σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες, ιδανικά για να συνοδέψουμε τον καφέ ή το τσάι μας διαβάζοντας το αγαπημένο μας βιβλίο.

Υλικά για 12 κεκάκια

  • 175 γρ. αλεύρι ολικής
  • 75 γρ. αλεύρι λευκό γ.ο.χ.
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 100 γρ. αμυγδαλοβούτυρο
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. γάλα
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό που αντιστοιχεί σε 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 200 γρ. κεράσια κομμένα στα 2

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με τα διογκωτικά.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα κεράσια.
  • Ρίχνουμε το μείγμα με τα αλεύρια στο υγρό μείγμα και τα ανακατεύουμε.
  • Κρατάμε 10-12 κεράσια, ρίχνουμε τα υπόλοιπα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε φορμάκια για muffins - βγαίνουν 12 μέτριου μεγέθους.
  • Βάζουμε 1-2 κομμάτια κεράσια στο πάνω μέρος στο κάθε κεκάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος που έχουν τα κεκάκια μας.

Καλή απόλαυση!

stop motion video

Για να έχουν πιο χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη τα κεκάκια μας και λιγότερες θερμίδες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο γλυκαντικό όπως ερυθριτόλη αντί για ζάχαρη.

Διατροφική Ανάλυση

Διατροφική Ανάλυση