• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Κολοκυθόσουπα με πορτοκάλι

Τι καλύτερο, τώρα που χειμωνιάζει, από μία ζεστή βελουτέ σούπα με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Υλικά για 8 μερίδες

  • 1 κιλό καθαρισμένη κολοκύθα
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 πράσο
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

  • Κόψε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και σόταρέ τα στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν (σε μία κατσαρόλα/μεγάλο τηγάνι που κλείνει με καπάκι).
  • Σβήσε με το κρασί.
  • Πρόσθεσε το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι ανάλογα τα γού.
  • Λιώσε τον κύβο σε 1 φλ. ζεστό νερό και ρίξε τον στην κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε νερό, τόσο ώστε να καλύψει τα λαχανικά (περίπου 700 ml).
  • Καπάκωσε την κατσαρόλα και άφησε τα λαχανικά να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά και 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πολτοποίησε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ και βάλε τη να πάρει ακόμα μία βράση.
Καλή απόλαυση!

Μπορείς να αποθηκεύσεις μερικές μερίδες από τη σούπα στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες, διατηρώντας τη γεύση και τη θρεπτική της αξία.

Μπολ με κατεψυγμένη κολοκιθόσουπα

Διατροφική Ανάλυση

πίνακας με διατροφική ανάλυση κολοκυθόσουπας βελουτέ με πορτοκάλι