• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Κολοκυθοτυρόπιτα με κίτρινη κολοκύθα

Θρεπτική κολοκυθοτυρόπιτα - μπορούμε να την απολαύσουμε για πρωινό ή δεκατιανό ή ακόμα και για ελαφρύ βραδινό.

Υλικά για 1 μέτριο ταψί

  • 400 γρ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 200 γρ. τυρί φέτα ή κατσικίσιο τυρί
  • 2 μέτρια αυγά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο 
  • 100 γρ. γιαούρτι 
  • 1 κ.γλυκού ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2 κ.σούπας λιναρόσπορο σπασμένο
  • 100 γρ. αλεύρι ολικής
  • 50 γρ. λευκό αλεύρι
  • 1 κ.γλυκού baking powder

Οδηγίες

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κολοκύθα, το τυρί, το γιαούρτι, τα αυγά και το δυόσμο.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το baking powder.
  • Ρίχνουμε τα αλεύρια στο μπολ με την κολοκύθα και ανακατεύομε να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί, το κουνάμε να πάει παντού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.

Καλή απόλαυση!

Meal prep tip / προετοιμασία γευμάτων

Μπορούμε να καταψύξουμε κομμένα τα κομμάτια της κολοκυθοτυρόπιτας και όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε να τα ψήσουμε για 10 περίπου λεπτά στη φριτέζα αέρος ή στον φούρνο στον αέρα (ψήσιμο από κατεψυγμένα, ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος του κομματιού της κολοκυθοτυρόπιτας).

Διατροφική Ανάλυση