Θρεπτική κολοκυθοτυρόπιτα - μπορούμε να την απολαύσουμε για πρωινό ή δεκατιανό ή ακόμα και για ελαφρύ βραδινό.
Υλικά για 1 μέτριο ταψί
- 400 γρ. κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
- 200 γρ. τυρί φέτα ή κατσικίσιο τυρί
- 2 μέτρια αυγά
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γλυκού ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 κ.σούπας λιναρόσπορο σπασμένο
- 100 γρ. αλεύρι ολικής
- 50 γρ. λευκό αλεύρι
- 1 κ.γλυκού baking powder
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κολοκύθα, το τυρί, το γιαούρτι, τα αυγά και το δυόσμο.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το baking powder.
- Ρίχνουμε τα αλεύρια στο μπολ με την κολοκύθα και ανακατεύομε να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μέτριο ταψί, το κουνάμε να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.
Καλή απόλαυση!
Meal prep tip / προετοιμασία γευμάτων
Μπορούμε να καταψύξουμε κομμένα τα κομμάτια της κολοκυθοτυρόπιτας και όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε να τα ψήσουμε για 10 περίπου λεπτά στη φριτέζα αέρος ή στον φούρνο στον αέρα (ψήσιμο από κατεψυγμένα, ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα το φούρνο και το μέγεθος του κομματιού της κολοκυθοτυρόπιτας).