• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Κράκερ χαμηλών υδατανθράκων με αλεύρι αμυγδάλου και σπόρους chia

Τραγανά κράκερς χωρίς αλεύρι, με έντονη τη γεύση από τους σπόρους chia. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και κατάλληλα για δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων.

Υλικά για 30 κράκερς

  • 4 κ. σούπας σπόροι chia
  • 2 κ. σούπας λιναρόσπορος κοπανισμένος
  • 2 κ. σούπας ψύλλιο ή πίτουρο βρώμης
  • 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
  • Αλάτι ανάλογα την προτίμηση
  • 2 κ. σούπας  ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. νερό (για το μούλιασμα των σπόρων chia)

Οδηγίες

  • Μουλιάζουμε τους σπόρους chia στο νερό για μία περίπου ώρα, ή τόσο ώστε να απορροφηθεί όλο το νερό.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ενσωματωθούν και σχηματίζουμε μία μπάλα.
  • Απλώνουμε μία λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας και βάζουμε πανω τη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλα  και με ένα πλάστη (ή με ένα μπουκάλι) ανοίγουμε το μείγμα μέχρι να γίνει πολύ λεπτό, περίπου 2-3 mm (προσπαθούμε να είναι ομοιόμορφο το πάχος σε όλη τη ζύμη για να ψηθούν ταυτόχρονα όλα τα κράκερς διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να ψήσουμε λίγο παραπάνω τα κομμάτια που είναι πιο παχιά).
  • Μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη σε ένα ταψί. 
  • Βγάζουμε την επάνω λαδόκολλα και με τον κόφτη της πίτσας ή με ένα μαχαίρι κόβουμε το μείγμα σε τετράγωνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC στον αέρα για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά τα κράκερς. 
  • Αφήνουμε να κρυώσουν. 

Καλή απόλαυση!

Διατροφική Ανάλυση

Η διατροφική ανάλυση έχει γίνει με πίτουρο βρώμης.
www.evexis.eu