• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Κριτσίνια παντζαριού

Νόστιμα και θρεπτικά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα σαν σνακ ή ακόμα καλύτερα, να τα συνδυάσουμε με λίγο τυρί για να είναι πιο χορταστικό το σνακ μας.

Υλικά

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. παντζάρι βρασμένο
  • 50 γρ. νερό
  • 30 γρ. ξύδι
  • 140 γρ. αλεύρι ολικής
  • 60 γρ. αλεύρι λευκό σκληρό
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 4 κ. σούπας μαύρο σουσάμι

Οδηγίες

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύδι και το παντζάρι αφού το κόψουμε σε κομματια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  τα υπόλοιπα υλικά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αλεύρια τα υγρά και ανακατεύουμε να σχηματιστεί η ζύμη.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. και κόβουμε με τον κόπτη πίτσας ή με ένα μαχαίρι τα κριτσίνια.
  • Τα πλάθουμε λίγο αν θέλουμε να είναι πιο στρογγυλά.
  • Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-35 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Αν δεν έχουμε μαύρο σουσάμι μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε λευκό.

Διατροφική Ανάλυση

Διατροφική Ανάλυση