• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Λεμονοκεκάκια

Νόστιμα & θρεπτικά, με ελαιόλαδο, αλεύρι ολικής και λίγη ζάχαρη.

Υλικά για 15 κεκάκια

  • 210 γρ. αλεύρι ολικής
  • 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι (40 ml)
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 100 γρ. ζάχαρη με στέβια (αναλογία 1:2 με ζάχαρη, ή άλλο γλυκαντικό που αντιστοιχεί σε 1 φλιτζάνι ζάχαρη)
  • 3 αυγά
  • 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ, ανακάτεψε με ένα πηρούνι τα αλεύρια με το baking powder και το baking soda.
  • Σε ένα άλλο μπολ, (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλη τη ζύμη) ανακάτεψε με ένα πηρούνι το ελαιόλαδο με το γλυκαντικο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Πρόσθεσε τα αυγά και το γιαούρτι, και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Ρίξε τα αλεύρια στο υγρό μείγμα και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Ρίξε το μείγμα σε φόρμες για μάφινς γεμίζοντας τα 3/4 της φόρμας και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στη μεσαία σχάρα για 25 περίπου λεπτά (κάνε το τεστ με την οδοντογλυφλίδα- βύθισε μία μέσα σε ένα κεκάκι, είναι έτοιμο όταν δεν κολλάει η ζύμη πάνω στην οδοντογλυφίδα)
  • Άστα λίγο να κρυώσουν και...

Καλή απόλαυση!

ένα κεκάκι λεμονιού πάνω σε ένα άλλο που είναι μέσα σε ένα ταψί για μάφινς

Διατροφική Ανάλυση

πίνακας με διατροφική ανάλυση για λεμονοκεκάκια