• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη

Αφράτα μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά, ντομάτα και νιφάδες βρώμης.

Παλιά συνταγή που έχει γίνει μάλλον …κλασσική.

Μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο, να βάλετε ό,τι αρωματικά φυτά σας αρέσουν και να προσθέσετε αν θέλετε και άλλα μπαχαρικά.

Κρατήστε την αναλογία κιμά-ντομάτες-κρεμμύδι-λάδι-ξύδι με τη βρώμη (δένουν ωραία χωρίς αυγό) και θα βγουν ωραία και αφράτα τα μπιφτεκάκια.

Υλικά για 20 μπιφτέκια

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά με λίγα λιπαρά
  • 2 μέτρια κρεμμύδια στο μούλτι
  • 2 μέτριες ντομάτες στο μούλτι
  • 8 κ. σούπας νιφάδες βρώμης, κοφτές
  • 3 κ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας ρίγανη
  • 4 κ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαΐντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε σχετικά μικρά μπιφτέκια.

  • Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180οC  στον αέρα για 20 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά περίπου. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε για 15 λεπτά στη φριτέζα αέρος στους 180οC.

Καλή απόλαυση!

Meal prep tip / προετοιμασία γευμάτων

Μπορούμε να καταψύξουμε τα μπιφτέκια, έτοιμα σχηματισμένα (αρχικά πάνω σε ένα ταψί σε λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο, για μην κολλήσουν, και αφού παγώσουν τα βάζουμε σε μία σακούλα ή σε ένα μπολ για να μην πιάνουν πολύ χώρο).

Όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε, τα ψήνουμε από κατεψυγμένα - θα χρειαστούν 5-10 λεπτά παραπάνω ψήσιμο.

Διατροφική Ανάλυση

Ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε μπορεί να υπάρχει μικρή διαφοροποίηση στην ανάλυση.
www.evexis.eu