• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Πολύσπορα τυροπιτάκια κουρού

Ιδανικά για πρωινό ή για σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο.

Με αλεύρι ολικής και αλεύρι γ.ο.χ για να είναι ...πιο νόστιμα.

Μπορείτε βέβαια να βάλετε μόνο αλεύρι ολικής αν το επιθυμείτε, αλλά θα είναι πιο έντονη η γεύση του πίτουρου.

Υλικά για 20 τυροπιτάκια

Για τη ζύμη
  • 250  γρ. αλεύρι ολικής
  • 200 γρ. αλεύρι λευκό γ.ο.χ.
  • 4 κ. σούπας σπόρια όπως σουσάμι, λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο κ.α.
  • 180 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 2 κ. γλυκού ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
  • 250 γρ. λευκό τυρί φέτα, κατσικίσιο ή αν προτιμάτε με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 1/8 κ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

Οδηγίες

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια με το baking powder και τα σπόρια.

  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ανακατεύουμε, αρχικά με ένα κουτάλι ή με το ειδικό σύρμα για ζύμη και στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια (προσοχή – δεν τη ζυμώνουμε πολύ γιατί θα βγάλει τα λάδι).

  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση – σε ένα μπολ σπάμε τη φέτα με ένα πιρούνι ή την τρίβουμε με τα χέρια μας, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

  • Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε μία επιφάνεια κοπής ή στον πάγκο εργασίας, κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης ~ 50 γρ. και το τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα. Το ανοίγουμε με τα χέρια μας στην αρχή και μετά με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 12 εκ. Βάζουμε στο κέντρο 1 κ. σούπας γέμιση, αλείφουμε με λίγο νερό τη ζύμη στις άκρες, πιάνουμε τη λαδόκολλα από τη μία πλευρά και κλείνουμε το τυροπιτάκι. Πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες για να το κλείσουμε.

  • Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα τυροπιτάκια.

  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15-20 λεπτά ή στη φριτέζα αέρος για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή απόλαυση!

Meal prep tip / προετοιμασία γευμάτων

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα τυροπιτάκια, να τα καταψύξουμε (αρχικά πάνω σε ένα δίσκο ή ταψί χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους και μετά τα μεταφέρουμε σε σακούλα ή σε μπολ) και όταν τα θέλουμε τα ψήνουμε κατευθείαν από την κατάψυξη (θα θέλουν 5-10 λεπτά παραπάνω ψήσιμο).

Αν έχετε φριτέζα αέρος μπορείτε το πρωί να τα ψήσετε γρήγορα, χωρίς να χρειαστεί να προθερμάνετε το φούρνο, και να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο.

Διατροφική Ανάλυση

Η διατροφική ανάλυση έχει γίνει με τυρί φέτα και γιαούρτι 2% λιπαρά. 
www.evexis.eu