• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Πολύσπορα τυροψωμάκια

Αυτά τα τυροψωμάκια τα έχουμε λατρέψει, γιατί μας λύνουν τα χέρια σαν δεκατιανό στο σχολείο ή στη δουλειά.

Όταν έχεις χρόνο ετοίμασέ τα, βάλε τα στην κατάψυξη μόλις κρυώσουν και όταν θέλεις να τα φας, βγάλε τα από την κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ (ή 3-4 ώρες νωρίτερα).

Την επόμενη μέρα θα είναι σαν φρέσκα.

Υλικά για 14 τεμάχια

  • 200 γρ. γιαούρτι 2%
  • 1 αυγό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. λευκό τυρί τριμμένο σε χοντρά κομμάτια, φέτα ή με χαμηλά λιπαρά
  • 175 γρ. αλεύρι ολικής
  • 75 γρ. αλεύρι λευκό
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κ. γλυκού baking soda
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 4 κ. σούπας σπόροι, όπως σουσάμι, λιναρόσπορος, κολοκυθόσπορος κ.α. 
Ζυμωμένα στρογγυλά τυροψωμάκια πάνω σε λαδόκολλα

Οδηγίες

  • Ρίξε σε ένα μπολ το αυγό και χτύπα το με ένα πιρούνι.
  • Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακάτεψε το μείγμα.
  • Ρίξε το τυρί, και ανακάτεψε λίγο ακόμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε τα αλεύρια με το baking powder, το baking soda, το αλάτι και τους σπόρους.
  • Ρίξε τα αλεύρια στο μπολ με τα υγρά υλικά και πλάσε λίγο τη ζύμη με τα χέρια, να ανακατευθούν καλά τα υλικά.
  • Πλάσε μπαλάκια και βάλε τα σε αντικολλητικό χαρτί πάνω στη σχάρα (αν θέλεις ζύγισε τη ζύμη όταν τα φτιάχνεις, για να βγάλεις 14 ψωμάκια πάρε περίπου 65 γρ. ζύμη για το καθένα).
  • Ψήστα σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 180οC  για 25 περίπου λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή απόλαυση!
Μισό τυροψωμάκι πάνω σε μία σχάρα

Διατροφική Ανάλυση

πίνακας με διατροφική ανάλυση για πολύσπορα τυροψωμάκια
www.evexis.eu

Η ανάλυση είναι υπολογισμένη με τυρί φέτα.