• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Ποπ-κορν στο φούρνο μικροκυμάτων

Και όμως το ποπ-κορν μπορεί να είναι πολύ υγιεινό! Αν το φτιάξουμε με λίγο ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και περιορίσουμε το αλάτι θα έχουμε ένα θρεπτικό σνακ. Μάλιστα το ποπ-κορν είναι ολικής άλεσης, αφού τρώμε όλο το σπόρο του καλαμποκιού, με τις φυτικές του ίνες.

Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξουμε ποπ-κορν στα γρήγορα (και να μη λερώσουμε πολλά σκεύη) είναι στα μικροκύματα.

Μπορεί να έχετε ακούσει διάφορα αρνητικά για το μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων. Το πρόβλημα με τα μικροκύματα είναι ότι δε διανέμουν ομοιόμορφα τη θερμοκρασία στα τρόφιμα (γι’ αυτό συνήθως οι οδηγίες λένε να γυρίζουμε στο ενδιάμεσο το φαγητό). Οπότε δεν είναι καλή ιδέα να μαγειρέψουμε εκεί κάποιο κρέας, αφού υπάρχει κίνδυνος μέρος του κρέατος να μην έχει θερμανθεί αρκετά και να πάθουμε τροφική δηλητηρίαση όταν το καταναλώσουμε.

Τo ποπ-κορν όμως είναι ασφαλές να τo μαγειρέψουμε εκεί.

Ας δούμε λοιπόν τον τρόπο μαγειρέματος ποπ-κορν στα μικροκύματα.

Οδηγίες

  • Βάζουμε 2 κ. σούπας ποπ-κορν σε μία χάρτινη σακούλα και τη διπλώνουμε να κλείσει.
  • Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά στη μέγιστη ισχύ στο φούρνο μικροκυμάτων (προσέχουμε να μπορεί να γυρίζει μέσα στο φούρνο η σακούλα γιατί διαφορετικά, αν κάπου κολλήσει και δεν περιστρέφεται μπορεί να καεί και να μην μαγειρευτούν τα ποπ-κορν).
  • Βγάζουμε τα έτοιμα ποπ-κορν και αν έχουν μείνει ακόμα κάποια που δεν έχουν σκάσει, βάζουμε για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν και αυτά. 

Καλή απόλαυση!

Διατροφική Ανάλυση