• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Πουρές κίτρινης κολοκύθας

Με τον πουρέ κολοκύθας είναι εύκολο να φτιάξουμε νόστιμα και θρεπτικά φαγητά, όπως κολοκυθόσουπα, κολοκυθοτυρόπιτα, γλυκό ψωμί κολοκύθας κ.α.

Είναι σχετικά εύκολο να τον ετοιμάσουμε και μπορούμε να τον συντηρήσουμε για λίγες ημέρες στο ψυγείο ή για μερικούς μήνες στην κατάψυξη.

Οδηγίες

  • Κόβουμε την κολοκύθα κατά μήκος.
  • Με ένα κουτάλι αδειάζουμε τις ίνες και τα σπόρια (τα σπόρια μπορούμε να τα ψήσουμε και να κρατήσουμε τους κολοκυθόσπορους).
  • Ρίχνουμε αν θέλουμε λίγο αλάτι στη σάρκα – μπορούμε να μην βάλουμε αν το προτιμάμε.
  • Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, πάνω σε μία λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180οC για 45-60 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος της κολοκύθας, μέχρι να γίνει μαλακή η σάρκα – τόσο που να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι.
  • Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα από την κολοκύθα.
  • Ανάλογα την κολοκύθα, αν η σάρκα είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο νερό, αν είναι πολύ υγρή στραγγίζουμε με τη βοήθεια μίας πετσέτας – βάζουμε μέσα στην πετσέτα τη σάρκα, πιάνουμε τις άκρες, στριφογυρίζουμε λίγο το πάνω μέρος για να μη βγει η σάρκα και την πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά. H υφή που θέλουμε είναι σαν τον πουρέ πατάτας περίπου.
  • Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπλέντερ τη σάρκα και την χτυπάμε μέχρι να γίνει ωραίος ο πουρές μας (αν είναι μεγάλη ποσότητα το κάνουμε τμηματικά).

Διατροφική Ανάλυση

Η διατροφική ανάλυση μπορεί να διαφέρει λίγο ανάλογα την κολοκύθα που θα χρησιμοποιήσουμε και το πόση περιεκτικότητα σε νερό θα έχει ο πουρές μας.
www.evexis.eu