• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Ροβίτσα σούπα με λεμόνι και ρίγανη

Ένα άγνωστο σε πολλούς όσπριο, η ροβίτσα είναι ένα θρεπτικότατο τρόφιμο, πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και σιδήρου.

Υλικά για μία 4 μερίδες

  • 250 γρ. ροβίτσα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι

  • 2 κ.γλυκού ρίγανη αποξηραμένη ή 3-4 κλωναράκια φρέσκια

  • Χυμό από 1 λεμόνι 

  • 4 κ.σούπας ελαιόλαδο 

Οδηγίες

  • Ξέπλυνε σε ένα σουρωτήρι τη ροβίτσα.

  • Ρίξε τη ροβίτσα σε μία κατσαρόλα μαζί με 1,5 περίπου λίτρο νερό.

  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και αλάτι.

  • 'Aστα να βράσουν για 40 λεπτά. Παρακολούθησε το βρασμό, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσεις λίγο παραπάνω νερό.

  • Παραδοσιακά, στα 30 λεπτά αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα τις φλούδες που βγαίνουν στην επιφάνεια. Μπορείς όμως να τις αφήσεις για να είναι πιο θρεπτικό το φαγητό (θα έχει περισσότερες φυτικές ίνες).

  • Στο τέλος πρόσθεσε το ελαιόλαδο και άστο να πάρει μία βράση.

  • Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, και...

     


Καλή απόλαυση!

Μπορείς να προσθέσεις επιπλέον λεμόνι αν σου αρέσει, και ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο σου αν δεν σε πειράζουν οι λίγες έξτρα θερμίδες που θα πάρεις.

Διατροφική Ανάλυση

πίνακας με διατροφική ανάλυση για ροβίτσα σούπα με λεμόνι και ρίγανη