• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Σούπα κουνουπίδι βελουτέ

Ελαφριά σούπα με ψητό κουνουπίδι και κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι (900 γρ. περίπου)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ. γλυκού μοσχακάρυδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανός για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  • Κόψε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια. 
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το κουνουπίδι με 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
  • Βάλε μία λαδόκολλα στη σχάρα του φούρνου, άπλωσε πάνω τα κομμάτια κουνουπιδιού και ψήστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα οι άκρες (στη μέση του ψησίματος αναποδογύρισέ τα).
  • Σε μία βαθιά κατσαρόλα, ζέστανε 1 κ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρισε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για λίγα λεπτά, πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για μισό λεπτό ακόμα.
  • Πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών και το κουνουπίδι (κράτα μερικά κομμάτια για το σερβίρισμα) και άστα να πάρουν μία βράση. 
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε τη σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά, ανακαταεύοντας που και που.
  • Ασε τη σούπα λίγο να κρυώσει, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και πολτοποίησε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή μπλέντερ.
  • Πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο και σέρβιρε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

Διατροφική Ανάλυση

πίνακας με διατροφική ανάλυση για λεμονοκεκάκια