• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Ζύμη για κρέπες με μισό αλεύρι ολικής

Με το μισό αλεύρι να είναι ολικής, αυτές οι κρέπες συνήθως αρέσουν σε όλους - και σε όσους δεν ...τα πάνε και πολύ καλά με τα τρόφιμα ολικής.

Υλικά για 10 κρέπες

  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 φλ. γάλα 240 ml
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλ. αλεύρι ολικής 80 γρ.
  • 1/2 φλ. αλεύρι λευκό γ.ο.χ. 80 γρ.
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο 30 γρ.

Οδηγίες

  • Ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και το αλάτι με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε τα αλεύρια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα και ψήνουμε την κρέπα.
  • Όταν ξεκολλάει από μόνη της από το τηγάνι τη γυρίζουμε. Την αφήνουμε να ψηθεί λίγο και από αυτή την πλευρά. 
  • Τοποθετούμε σε ένα πιάτο την έτοιμη κρέπα και συνεχίζουμε με την επόμενη.

Καλή απόλαυση!

Μπορούμε να τις απολαύσουμε με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση. Στην εικόνα έχουμε βάλει σπιτική πραλίνα με φουντουκοβούτυρο και φέτες αχλάδι.

Διατροφική Ανάλυση

Διατροφική Ανάλυση