Με το μισό αλεύρι να είναι ολικής, αυτές οι κρέπες συνήθως αρέσουν σε όλους - και σε όσους δεν ...τα πάνε και πολύ καλά με τα τρόφιμα ολικής.
Υλικά για 10 κρέπες
- 2 μέτρια αυγά
- 1 φλ. γάλα 240 ml
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλ. αλεύρι ολικής 80 γρ.
- 1/2 φλ. αλεύρι λευκό γ.ο.χ. 80 γρ.
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο 30 γρ.
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο και το αλάτι με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα αλεύρια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα και ψήνουμε την κρέπα.
- Όταν ξεκολλάει από μόνη της από το τηγάνι τη γυρίζουμε. Την αφήνουμε να ψηθεί λίγο και από αυτή την πλευρά.
- Τοποθετούμε σε ένα πιάτο την έτοιμη κρέπα και συνεχίζουμε με την επόμενη.
Καλή απόλαυση!
Μπορούμε να τις απολαύσουμε με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση. Στην εικόνα έχουμε βάλει σπιτική πραλίνα με φουντουκοβούτυρο και φέτες αχλάδι.
Διατροφική Ανάλυση
