Συνταγές

Αυγοφέτες με μέλι και κανέλα

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2 αυγά
  • 150 ml γάλα ελαφρύ
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 μπαγιάτικες φέτες ψωμί ολικής
  • 2 κ.γ. μέλι
  • Ελαιόλαδο για το άλειμμα του τηγανιού

Οδηγίες

  1. Χτυπάω το αυγό με το γάλα, το αλάτι και την κανέλα σε ένα μπολ.
  2. Βυθίζω τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα με το αυγό. Γυρνάω τις φέτες ανάποδα και τις αφήνω μερικά λεπτά να τραβήξουν τα υγρά.
  3. Αλείφω ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και ψήνω σε μέτρια φωτιά τις φέτες ψωμιού, μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  4. Σερβίρω με μέλι.

Νόστιμες και υγιεινές αυγοφέτες, μία καλή ιδέα για ένα διαφορετικό πρωινό

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα (2 αυγοφέτες)

  • Ενέργεια 334 kcal
  • Πρωτεΐνες 13,8 g
  • Υδατάνθρακες 43,8 g
  • Φυτικές ίνες 3,6 g
  • Σάκχαρα 15,3 g
  • Λιπαρά 12,3 g
  • Κορεσμένα 3,4 g
  • Πολυακόρεστα 2,8 g
  • Μονοακόρεστα 4,8 g