Υγιεινό μους σοκολάτας με αβοκάντο και κακάο, χωρίς ζάχαρη. Ιδανικό για άτομα με διαβήτη ή αντίσταση στην ινσουλίνη.
Υλικά για 3 μερίδες
- 240 γρ. ώριμο αβοκάντο (θα πρέπει να είναι τόσο μαλακό ώστε να μπορώ να το βγάλω εύκολα με ένα κουτάλι από τη φλούδα)
- 40 γρ. κακάο σε σκόνη
- 120 ml γάλα (αγελαδινό με χαμηλά λιπαρά ή σόγιας για vegan και άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη)
- 3 κ.σ. γλυκαντικό με εριθρυτόλη (αναλογία 1:1 με ζάχαρη ή αντίστοιχη ποσόσοτητα από άλλο γλυκαντικό - αν είναι σε κρυσταλλική μορφή χτυπήστε το στο μούλτι να γίνει σκόνη, σαν ζάχαρη άχνη)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
- Χτυπάω όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν παραμείνουν υλικά στα τοιχώματα του δοχείου του μπλέντερ τα σπρώχνω με μία μαλακή σπάτουλα και χτυπάω ξανά.
- Είναι έτοιμο αμέσως (θα έχει πιο μαλακή υφή) ή το βάζω για λίγη ώρα στο ψυγείο για να αποκτήσει πιο αφράτη υφή.
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα
με αγελαδινό γάλα χαμηλών λιπαρών
- Ενέργεια 178 kcal
- Πρωτεΐνες 5,5 g
- Υδατάνθρακες 16,6 g
- Φυτικές ίνες 9,8 g
- Σάκχαρα 2,8 g
- Λιπαρά 14,3 g
- Κορεσμένα 3,3 g
- Πολυακόρεστα 1,5 g
- Μονοακόρεστα 8,7 g
Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα
με γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη ζάχαρης
- Ενέργεια 172 kcal
- Πρωτεΐνες 5,4 g
- Υδατάνθρακες 15,2 g
- Φυτικές ίνες 9,9 g
- Σάκχαρα 0,9 g
- Λιπαρά 14,2 g
- Κορεσμένα 2,9 g
- Πολυακόρεστα 1,5 g
- Μονοακόρεστα 8,4 g