Υλικά
- 250 γρ. κόκκινες φακές Ωμέγα
- 1 αραβική πίτα
- 1 μέτρια ντομάτα
- 1,5 αγγούρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κ.τ.σ. δυόσμο
- 1 κ.τ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.τ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 κ.τ.σ. σουμάκ
- 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.τ.γ. πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένω καλά τις φακές και τις βράζω για 5 λεπτά.
- Ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 5 λεπτά. Την αφήνω να κρυώσει και την σπάω σε μικρά κομμάτια.
- Κόβω όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια, τα βάζω σε ένα μπολ μαζί με τις φακές.
- Ετοιμάζω τη σάλτσα. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα βάζο που κλείνει καλά και τα ανακετεύω.
- Ρίχνω τη σάλτσα στο μπολ με τα λαχανικά και από πάνω τα κομμάτια της πίτας.
Γευστική σαλάτα με κόκκινες φακές. Πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά!
Διατροφική ανάλυση σε 1/6 της συνταγής
- Ενέργεια 263 kcal
- Πρωτεΐνες 11,9 g
- Υδατάνθρακες 37,4 g
- Φυτικές ίνες 5,7 g
- Σάκχαρα 2,1 g
- Λιπαρά 8 g
- Κορεσμένα 1,1 g
- Πολυακόρεστα 1,3 g
- Μονοακόρεστα 5,2 g