Συνταγές

Υγιεινά τρουφάκια με χουρμάδες και αμύγδαλα

Πλούσια σε φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά.

Υλικά για 16 τρουφάκια

  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα 

  • 2 κουταλιές σούπας φυστικοβούτυρο

  • 10 χουρμάδες

  • 3 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη

  • 1,5 κουταλιά σούπας μέλι 

  • 4-5 κουταλιές σούπας τρούφα σοκολάτας υγείας για την επικάλυψη 

Image

Οδηγίες

  1. Βάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ με ζεστό νερό για μερικά λεπτά.

  2. Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο πολυκοπτικό μηχάνημα μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια.

  3. Βγάζουμε τους χουρμάδες από το νερό, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τους κόβουμε στο πολυκοπτικό μηχάνημα μέχρι να γίνουν πολτός.

  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από την τρούφα, με ένα πιρούνι.

  5. Βάζουμε σε μπολ την τρούφα, πλάθουμε τα τρουφάκια και τα περνάμε από την τρούφα.

    Καλή απόλαυση!

Image