Συνταγές

Υγρό κέικ σοκολάτας με αλεύρι βρώμης

Νόστιμο, υγιεινό και έτοιμο σε λίγα λεπτά!

Υλικά για 3 μερίδες

  • 2 κ.σ. (30γρ.) φυστικοβούτυρο (ή αμυγδαλοβούτυρο)

  • 2 κ.σ. σιρόπι (40γρ.) σιρόπι αγαύης

  • 130 ml γάλα (ό,τι γάλα θέλεις)

  • ½ φλ. (60 γρ.) αλεύρι βρώμης ολικής

  • 3 κ.σ. (30 γρ.) κακάο

  • 1 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας

  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 ½ κ.γ. baking powder

  • 1 πρέζα αλάτι

Δίσκος με κακάο, φυστικοβούτυρο, σταγόνες σοκολάτας, εκχύλισμα βανίλιας, σιρόπι αγαύης, νιφάδες βρώμης και γάλα

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder

  2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά

  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 πυρίμαχα μπολάκια για σουφλέ

  4. Ψήνουμε στους 180ΟC για 9-10 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί δεν θα είναι υγρό και δεν θα έχει ωραία υφή)

     

    Καλή απόλαυση!

Πίνακας με τη διατροφική ανάλυση της συνταγής