cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Το Παιδί Μου Δεν Τρώει Καθόλου Φρούτα, Πως Μπορώ να το Βοηθήσω; Είναι 5 Χρονών.

Κατανοούμε πόσο ανησυχητικό μπορεί να είναι όταν το παιδί σας δεν τρώει μια ποικιλία τροφίμων, ειδικά κάτι τόσο θρεπτικό όπως τα φρούτα. Δεν είστε μόνοι σας, πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Παρακατω σας δινουμε μερικες ιδέες για να βοηθήσετετο παιδί σας να εντάξει τα φρούτα στη διατροφή του:

  1. Μικρά Βήματα: Εισάγετε τα φρούτα σε μικρές ποσότητες και σε διάφορες μορφές—κομμένα σε φέτες ή σε κύβους ή ακόμα και ως smoothie. Μερικές φορές, το ζήτημα δεν είναι η γεύση αλλά η υφή.
  2. Γίνετε Πρότυπο: Τα παιδιά συχνά μιμούνται τους ενήλικες. Κάντε την κατανάλωση φρούτων μια οικογενειακή συνήθεια και το παιδί σας μπορεί να ακολουθήσει.
  3. Συμπεριλάβετέ τα: Αφήστε το παιδί σας να συμμετέχει στη διαδικασία της αγοράς και επιτρέψτε του να διαλέξει ένα φρούτο που θα ήθελε να δοκιμάσει. Αυτό μπορεί να το ενθουσιάσει να το φάει αργότερα.
  4. Δημιουργική Παρουσίαση: Κάντε τα φρούτα πιο ελκυστικά παρουσιάζοντάς τα με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Σκεφτείτε σουβλάκια φρούτων, χαμογελαστά πρόσωπα σε ένα πιάτο ή ακόμα και ως μέρος ενός επιδόρπιου.
  5. Η Συνέπεια είναι το Κλειδί: Συνεχίστε να προσφέρετε μια ποικιλία φρούτων χωρίς να τα πιέζετε να τα φάνε. Μπορεί να χρειαστούν πολλές επαφές για ένα παιδί να αποδεχτεί ένα νέο τροφιμο.
  6. Μιλήστε του: Μερικές φορές τα παιδιά έχουν συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους δεν τους αρέσουν ορισμένα φαγητά. Μια απλή συζήτηση μπορεί να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τις διατροφικές του προτιμήσεις.
  7. Συμβουλευτείτε έναν Επαγγελματία: Εάν διαπιστώσετε ότι η απέχθεια του παιδιού σας προς τα φρούτα (ή οποιαδήποτε ομάδα τροφίμων) επηρεάζει την υγεία τους, μπορεί να είναι ωφέλιμο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για προσωπικές συμβουλές.

 

Θυμηθείτε, κάθε παιδί είναι διαφορετικό και αυτό που λειτουργεί για το ένα μπορεί να μην λειτουργεί για το άλλο. Είναι ένα ταξίδι που απαιτεί υπομονή και πειραματισμό.

Λατρεύουμε την επικοινωνία με τους αναγνώστες μας! Εάν έχετε κάποια απορία σχετικά με τη διατροφή, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε μέσω των κοινωνικών μας δικτύων ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας (σύνδεσμοι στο τέλος της σελίδας).

Διαβάστε επίσης

Περιπέτειες στο Φρουτοδάσος

Ανακαλύψτε μια ιστορία όπου η φαντασία συναντά τη διατροφή. Ακολουθήστε τις περιπέτειες της Νεφέλης, του Ανδρέα και του Παναγιώτη καθώς διασχίζουν το ζωντανό Φρουτοδάσος, αποκαλύπτοντας μυστικά, συναντώντας μαγικά όντα και αναπτύσσοντας μια νέα αγάπη για τα δώρα της φύσης – τα φρούτα.

Διαβάστε περισσότερα »

Βοηθήστε τα Παιδιά να Υιοθετήσουν Υγιεινές Διατροφικές Συνήθειες

Βοηθήστε τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες με τον οδηγό μας που προσφέρει στρατηγικές και συμβουλές που υποστηρίζονται από τη διατροφική επιστήμη. Μάθετε πώς να εισάγετε νέα τρόφιμα και να δημιουργείτε διασκεδαστικά, θρεπτικά γεύματα που απευθύνονται στα παιδιά, μετατρέποντας τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια του γεύματος σε ευχάριστες εμπειρίες για όλη την οικογένεια. Ξεκινήστε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι μαζί μας και κάντε την υγιεινή διατροφή ένα θετικό μέρος της ζωής των παιδιών σας.

Διαβάστε περισσότερα »