cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Είναι Σωστό να Πλένουμε τα Φρούτα και τα Λαχανικά με Ξύδι;

Το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών είναι ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων. Το ξύδι συχνά θεωρείται ως μια εναλλακτική λύση στα εμπορικά υγρά για το πλύσιμο των λαχανικών λόγω της φυσικής του οξύτητας.

Οι έρευνες δείχνουν ότι ένα διάλυμα ξυδιού και νερού μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση ορισμένων βακτηρίων και φυτοφαρμάκων. Ωστόσο, το ξύδι μπορεί να μην είναι αποτελεσματικό ενάντια σε όλους τους τύπους βακτηρίων και ιών. Επιπλέον, η χρήση ξυδιού μπορεί να αλλάξει τη γεύση και την υφή ορισμένων προϊόντων.

 

Δείτε παρακάτω έναν απλό οδηγό που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  1. Αραίωση: Αναμίξτε ένα μέρος ξυδιού με τρία μέρη νερού.
  2. Μούλιασμα: Βυθίστε τα φρούτα και τα λαχανικά στο διάλυμα για περίπου 5-10 λεπτά.
  3. Ξέπλυμα: Ξεπλύνετε πολύ καλά με κρύο νερό για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε κατάλοιπα ξυδιού.

 

Το πλύσιμο με κρύο νερό και το τρίψιμο με βούρτσα μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικό σε πολλές περιπτώσεις.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε! Εάν έχετε άλλες ερωτήσεις, μη διστάσετε να ρωτήσετε.

Λατρεύουμε την επικοινωνία με τους αναγνώστες μας! Εάν έχετε κάποια απορία σχετικά με τη διατροφή, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε μέσω των κοινωνικών μας δικτύων ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας (σύνδεσμοι στο τέλος της σελίδας).