cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Μεσογειακή Ρεβιθοσαλάτα

Λαχταράτε μια υγιεινή και χορταστική σαλάτα που ξεχειλίζει από μεσογειακές γεύσεις; Μην ψάχνετε άλλο! Σας παρουσιάζουμε τη  μεσογειακή ρεβιθοσαλάτα μας  ένα υγιεινό πιάτο που θα θρέψει το σώμα σας και θα ενθουσιάσει τις αισθήσεις σας.

Τροφή για το σώμα σας, απόλαυση για τον ουρανίσκο σας

Η μεσογειακή ρεβιθοσαλάτα μας δεν είναι μόνο μια απόλαυση για τους γευστικούς κάλυκες σας αλλά και ένας φανταστικός τρόπος για να θρέψετε το σώμα σας. Γεμάτο με φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βασικά θρεπτικά συστατικά, είναι ένα νόστιμο βήμα προς τους στόχους ευεξίας σας. Είτε είστε χορτοφάγος, είτε βίγκαν, είτε απλά θέλετε να εντάξετε περισσότερα γεύματα με βάση τα φυτά στη διατροφή σας, αυτή η σαλάτα σας έχει καλύψει!

Υλικά

Για 2 μερίδες

  • 2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
  • 1 φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι ανάλογα την προτίμηση

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα βρασμένα ρεβίθια, το αγγούρι κομμένο σε κύβους, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους και τις ψιλοκομμένες ελιές Καλαμάτας.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, τη ξερή ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Περιχύστε τη σαλάτα με το dressing και ανακατέψτε απαλά να καλυφθούν όλα τα υλικά με τις γεύσεις.
  4. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε τα ζωηρά χρώματα και τα φρέσκα αρώματα!
  5. Αφήστε τη σαλάτα να μαριναριστεί για λίγα λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
  6. Σερβίρετε και απολαύστε τη  μεσογειακή σας ρεβιθοσαλάτα!

Για να βράσετε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα ρεβίθια
  • Νερό
  • Αλάτι (προαιρετικό)

 

Οδηγίες:

  1. Ξεπλύνετε καλά τα αποξηραμένα ρεβίθια κάτω από κρύο νερό και
    αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα ή πέτρες.
  2. Τοποθετήστε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και σκεπάστε τα με
    νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν όλη τη νύχτα ή για τουλάχιστον 8 ώρες. Τα ρεβίθια
    θα διογκωθούν, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα μπολ αρκετά μεγάλο για να τα χωρέσετε και άφθονο νερό.
  3. Αφού μουλιάσουν, στραγγίστε τα ρεβίθια και μεταφέρετε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  4. Προσθέστε αρκετό νερό στην κατσαρόλα για να καλύψει τα
    ρεβίθια κατά ένα δύο εκατοστά.
  5. Προαιρετικά, προσθέστε αλάτι στο νερό για να βελτιώσετε τη γεύση των ρεβιθιών.
  6. Βράστε το νερό σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα ρεβίθια να σιγοβράσουν για περίπου 1 με 1,5 ώρα ή μέχρι να
    μαλακώσουν. Παρακολουθήστε την κατσαρόλα και αφαιρέστε τυχόν αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια.
  7. Ελέγξτε αν έχουν γίνει δοκιμάζοντας μερικά ρεβίθια—πρέπει να είναι μαλακά αλλά όχι χυλώδη.

 

Μόλις βράσουν, στραγγίστε τα ρεβίθια και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα.

Για να βράσετε τα ρεβίθια στην ηλεκτρική χύτρα

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αποξηραμένα ρεβίθια
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι (προαιρετικό)

 

Οδηγίες:

  1. Ξεπλύνετε καλά τα αποξηραμένα ρεβίθια κάτω από κρύο νερό και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα.
  2. Τοποθετήστε τα ξεπλυμένα ρεβίθια στην ηλεκτρική χύτρα.
  3. Προσθέστε νερό στην ηλεκτρική χύτρα, χρησιμοποιώντας αναλογία 3 φλιτζανιών νερό για κάθε 1 φλιτζάνι αποξηραμένα ρεβίθια.
  4. Κλείστε το καπάκι της ηλεκτρική χύτρας και βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα εξαερισμού έχει ρυθμιστεί στη θέση στεγανοποίησης.
  5. Επιλέξτε τη ρύθμιση “Μαγείρεμα με πίεση” σε υψηλή πίεση και ρυθμίστε το χρόνο μαγειρέματος σε περίπου 30 λεπτά για τα μουλιασμένα ρεβίθια ή στα 45 λεπτά για τα μη μουλιασμένα ρεβίθια. Προσαρμόστε το χρόνο μαγειρέματος με βάση τις προτιμήσεις σας για τρυφερότητα.
  6. Η ηλεκτρική χύτρα θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να αυξηθεί η πίεση και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία μαγειρέματος.
  7. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος μαγειρέματος, αφήστε μια φυσική απελευθέρωση της πίεσης για περίπου 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, εκτελέστε προσεκτικά μια γρήγορη απελευθέρωση πίεσης στρέφοντας τη βαλβίδα εξαερισμού στη θέση εξαερισμού, χρησιμοποιώντας ένα μακρύ κουτάλι ή σκεύος για να αποφύγετε εγκαύματα από ατμό.
  8. Μόλις απελευθερωθεί πλήρως η πίεση και πέσει η βαλβίδα, ανοίξτε το καπάκι της ηλεκτρικής χύτρας.
  9. Στραγγίστε τα βρασμένα ρεβίθια με τρυπητό και ξεπλύνετε τα με κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.
  10. Τα ρεβίθια σας είναι τώρα έτοιμα να χρησιμοποιηθούν στη συνταγή που επιθυμείτε ή να τα αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση.

 

Σημείωση: Οι χρόνοι μαγειρέματος ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος και τη φρεσκάδα των ρεβιθιών. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες που παρέχονται με το συγκεκριμένο μοντέλο ηλεκτρικής χύτρας για ακριβείς οδηγίες μαγειρέματος.

Διατροφική ανάλυση

Σε 1 μερίδα, 1/2 της συνταγής

Ενέργεια: 350 kcal

Υδατάνθρακες: 46 γρ

Πρωτεΐνη: 13 γρ

Λίπος: 15 γρ

Φυτικές ίνες: 10 γρ

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι η διατροφική ανάλυση είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποικιλίες των συστατικών που χρησιμοποιούνται.

 

Δείτε επίσης

Δροσιστική Σαλάτα με Καρπούζι και Τυρί Φέτα

Αναζωογονήστε τον ουρανίσκο σας με την συνταγή μας για σαλάτα με καρπούζι και φέτα, ιδανική για μια καλοκαιρινή απόλαυση. Αυτό το απλό αλλά γευστικό πιάτο συνδυάζει ζουμερούς κύβους καρπουζιού με θρυμματισμένη φέτα και φρέσκο δυόσμο, με σάλτσα λάιμ και ελαιόλαδου. Δοκιμάστε αυτή την ελαφριά και ενυδατική σαλάτα που είναι ιδανική για τις ζεστές μέρες.

Διαβάστε περισσότερα »

Μαθαίνοντας τα Μυστικά των Μανιταριών: Διατροφική Αξία και Ιδέες για να τα Εντάξετε στη Διατροφή σας

Εξερευνήστε τον συναρπαστικό κόσμο των μανιταριών! Ανακαλύψτε τα διατροφικά οφέλη, τους διαφορετικούς τύπους και τις ευέλικτες μαγειρικές χρήσεις τους, μαζί με συμβουλές για την αγορά και την αποθήκευσή τους. Μάθετε γιατί αυτοί οι απίστευτοι μύκητες δεν είναι μόνο νόστιμοι αλλά και βασικοί για ένα βιώσιμο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα »