cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Υγιεινό Παγωτό Πραλίνα με Μπανάνα

Σήμερα, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε μαζί σας μια απολαυστική και θρεπτική συνταγή παγωτού που θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για γλυκό παρέχοντας μια σειρά από ευεργετικά θρεπτικά συστατικά. Αυτή η απολαυστική συνταγή συνδυάζει τη φυσική γλυκύτητα της μπανάνας με τις πλούσιες γεύσεις του βουτύρου φουντουκιού και του κακάο. Όχι μόνο έχει απολαυστική γεύση, αλλά είναι επίσης γεμάτη με απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Οι μπανάνες χρησιμεύουν ως το βασικό συστατικό αυτής της συνταγής, προσφέροντας πληθώρα διατροφικών πλεονεκτημάτων. Αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου, το οποίο βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης και υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία των μυών. Οι μπανάνες παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες, προάγοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος και σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτασμένοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.

Η προσθήκη βουτύρου φουντουκιού στο μείγμα ενισχύει το γευστικό προφίλ ενώ προσφέρει μια δόση υγιεινών λιπών και λίγης πρωτεΐνης. Τα φουντούκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες, και περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά που είναι υγιεινά για την καρδιά, τα οποία μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

Για να ενισχύσουμε τη σοκολατένια γεύση, ενσωματώνουμε σκόνη κακάο. Εκτός από τη σοκολατένια γεύση, η σκόνη κακάο διαθέτει μια αξιοσημείωτη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που ονομάζονται φλαβονοειδή. Αυτές οι ενώσεις έχουν συσχετιστεί με πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς και της μείωσης της φλεγμονής.

Το καλύτερο; Αυτή η συνταγή για παγωτό είναι χωρίς γαλακτοκομικά και φιλική προς όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή νηστεύουν, καθιστώντας την κατάλληλη για άτομα με διατροφικούς περιορισμούς.

Ας δούμε λοιπόν πως φτιάχνεται αυτή η συνταγή!

Υλικά

  • 4 ώριμες μπανάνες, καθαρισμένες και κατεψυγμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας φουντουκοβούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • Προαιρετικές επικαλύψεις: ψιλοκομμένα φουντούκια, τριμμένη καρύδα, κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Οδηγίες

  1. Κόψτε τις κατεψυγμένες μπανάνες σε κομμάτια και βάλτε τις σε ένα μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων.
  2. Προσθέστε το βούτυρο φουντουκιού και τη σκόνη κακάο στο μπλέντερ.
  3. Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, σπρώχνοντας το μείγμα από τις πλευρές όσο χρειάζεται. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, μπορείτε να προσθέσετε πολύ λίγο ζωικό ή φυτικό γάλα για να βοηθήσετε στην ανάμειξη.
  4. Μόλις το παγωτό αποκτήσει μια λεία υφή, μεταφέρετε το σε ένα μπολ.
  5. Εάν θέλετε, προσθέστε τις αγαπημένες σας επικαλύψεις, όπως ψιλοκομμένα φουντούκια, τριμμένη καρύδα ή κομματάκια μαύρης σοκολάτας.
  6. Σερβίρετε αμέσως για απαλή υφή ή μεταφέρετε το παγωτό σε ένα δοχείο και παγώστε για μερικές ώρες για πιο σφιχτή υφή.
  7. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς.
  8. Απολαύστε τη σπιτικό σας παγωτό πραλίνα με φουντουκοβούτυρο και μπανάνα!
  9. Μη διστάσετε να προσαρμόσετε αυτή τη συνταγή προσθέτοντας άλλα συστατικά, όπως λίγο εκχύλισμα βανίλιας, μια πρέζα θαλασσινού αλατιού ή λίγο σιρόπι σφενδάμου ή μέλι για πρόσθετη γλυκύτητα.

Διατροφική ανάλυση

Σε 1 μερίδα, 1/4 της συνταγής

Ενέργεια: 166 kcal

Υδατάνθρακες: 29 γρ

Πρωτεΐνη: 2,5 γρ

Λίπος: 6,3γρ

Φυτικές ίνες: 3,1 γρ

Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι η διατροφική ανάλυση είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποικιλίες των συστατικών που χρησιμοποιούνται. Στην ανάλυση δεν έχουν συμπεριληφθεί τα προαιρετικά υλικά.

 

Δείτε επίσης

Σπιτικό Παγωτό Φράουλα με Τυρί Ρικότα

Δοκιμάστε το σπιτικό παγωτό φράουλας, μια κρεμώδη και θρεπτική απόλαυση φτιαγμένη με φρέσκες φράουλες και απαλό τυρί ρικότα. Αυτή η απλή συνταγή προσφέρει μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό παγωτό, ιδανική για ένα δροσιστικό επιδόρπιο. Ανακαλύψτε πώς να δημιουργήσετε αυτή την απολαυστική λιχουδιά με εύκολα βήματα.

Διαβάστε περισσότερα »