Προσφέρετε στον εαυτό σας ένα απολαυστικό και υγιεινό επιδόρπιο με αυτό το σπιτικό παγωτό φράουλα!
Με την κρεμώδη υφή του τυριού ρικότα και τη γλυκύτητα των κατεψυγμένων φραουλών και του μελιού, αυτό το παγωτό είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική του παραδοσιακού παγωτού χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση.
Υλικά
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
1 φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Οδηγίες
Τοποθετήστε το τυρί ρικότα και το μέλι στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέστε τις κατεψυγμένες φράουλες και ανακατέψτε μέχρι λιώσουν οι φράουλες.
Δοκιμάστε το μείγμα και ρυθμίστε τη γλυκύτητα προσθέτοντας περισσότερο μέλι αν θέλετε.
Ρίξτε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μέχρι το παγωτό να φτάσει στην επιθυμητή υφή.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μπορείτε να μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί ή σε ένα μπολ και να το καταψύξετε.
Σερβίρετε και απολαύστε το σπιτικό σας παγωτό φράουλα!
Ανακατεύετε το μείγμα κάθε 30 λεπτά για να σπάσετε τυχόν κρυστάλλους πάγου μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
Μόλις το παγωτό είναι έτοιμο, μεταφέρετε το σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και καταψύξτε το για μερικές ώρες μέχρι να σφίξει.
Σερβίρετε και απολαύστε το σπιτικό σας παγωτό φράουλα!
Συμβουλή αποθήκευσης
Το σπιτικό παγωτό μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για περίπου 1 έως 2 εβδομάδες.
Για να διατηρήσετε την καλύτερη ποιότητα και γεύση του παγωτού, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση στον αέρα και το πιθανό έγκαυμα κατάψυξης. Με την πάροδο του χρόνου, το παγωτό μπορεί να χάσει την κρεμώδη υφή του και να γίνει πιο σκληρό.
Για να κάνετε το παγωτό πιο εύκολο το σερβίρισμα, μπορείτε να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
Διατροφική ανάλυση σε 1 μερίδα
(θεωρώντας ότι η συνταγή βγάζει 4 μερίδες):
Ενέργεια: 175-200 kcal
Πρωτεΐνη: 8-10 γρ
Λίπος: 9-11 γρ
Υδατάνθρακες: 18-22 γρ
Φυτικές ίνες: 1-3 γρ
Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που θα χρησιμοποιήσετε.