cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Μπορώ να Φάω Βρώμη σε μια Δίαιτα Κέτο; Κατανόηση των Επιλογών Χαμηλών Υδατανθράκων

Καλώς ήρθατε στην ενότητα Q&A όπου διερευνούμε τις διατροφικές σας απορίες. Σήμερα, εξετάζουμε ένα κοινό ερώτημα: Μπορεί η βρώμη να είναι μέρος μιας κετογονικής δίαιτας; 

Η βρώμη είναι ένα βασικό τρόφιμο για πολλούς, λατρεύεται για τη θρεπτική αξία και την ευελιξία της. Παρέχει μια θαυμάσια πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην υγεία του πεπτικού συστήματος και είναι πλούσια σε σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα.

Ωστόσο, για όσους ακολουθούν μια κετογονική δίαιτα, ο στόχος είναι να εισέλθουν σε μια κατάσταση κέτωσης, όπου το σώμα καίει λίπος για καύσιμο αντί για υδατάνθρακες. Αυτή η διαδικασία απαιτεί μια δίαιτα πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες. Η παραδοσιακή βρώμη είναι μια τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες, με περίπου 30 γραμμάρια υδατάνθρακες ανά μερίδα μισής κούπας (πριν το μαγείρεμα). Αυτή η ποσότητα υπερβαίνει το ημερήσιο όριο υδατανθράκων μιας τυπικής δίαιτας κετο, που είναι συνήθως μεταξύ 20-50 γραμμάρια υδατανθράκων.

Αν σας αρέσει η βρώμη και ακολουθείτε κετογονική δίαιτα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις χαμηλών υδατανθράκων που μπορούν να μιμηθούν την υφή και τη γεύση της. Συστατικά όπως οι λιναρόσποροι, οι σπόροι chia και κάνναβης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν ένα χορταστικό χυλό που μοιάζει με βρώμη.

Εάν ακολουθείτε δίαιτα κετο και χρειάζεστε εξατομικευμένες συμβουλές για το πώς να ενσωματώνετε τις τροφές που αγαπάτε με τρόπο που να υποστηρίζει τους στόχους υγείας σας, το διαιτολογικό μας γραφείο είναι εδώ για να σας βοηθήσει. Πιστεύουμε στην εύρεση μιας ισορροπίας που λειτουργεί εξατομικευμένα σε εσάς, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή τη θρέψη.

Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει μία μόνο διατροφή που να ταιριάζει σε όλους και είμαστε αφοσιωμένοι στο να σας βοηθήσουμε να βρείτε την τέλεια διατροφή για σας. Για περισσότερες οδηγίες σχετικά με την κετογονική διατροφή και για να ανακαλύψετε νόστιμες εναλλακτικές στα αγαπημένα σας πιάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να προγραμματίσετε μια συνεδρία.

Σας ευχαριστούμε που απευθυνθήκατε σε εμάς με τις διατροφικές σας ερωτήσεις. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές από την ομάδα μας.

Λατρεύουμε την επικοινωνία με τους αναγνώστες μας! Εάν έχετε κάποια απορία σχετικά με τη διατροφή, μη διστάσετε να μας ρωτήσετε μέσω των κοινωνικών μας δικτύων ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας (σύνδεσμοι στο τέλος της σελίδας).

Διαβάστε επίσης

Ποιες είναι οι Πιο Συνηθισμένες Παρενέργειες μιας Κετογονικής Δίαιτας (Χαμηλών Υδατανθράκων);

Ξεκινάτε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων; Πλοηγηθείτε στα αρχικά εμπόδια όπως η κόπωση, η «κέτο-γρίπη» και οι πεπτικές αλλαγές. Αυτό το άρθρο εμβαθύνει στο τι να περιμένετε όταν μειώνετε την πρόσληψη υδατανθράκων και πώς να αντιμετωπίσετε ομα-λά αυτές τις προκλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα »