Θρεπτική τυρόπιτα με νιφάδες βρώμης. Μπορείτε να την απολαύσετε για πρωινό ή για ενδιάμεσο σνακ ανάμεσα στα γεύματα.
Υλικά για 1 μικρό ταψί
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 2 αυγά
- 200 γρ. τυρί φέτα
- 100 γρ. γιαούρτι
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
Οδηγίες
- Χτυπάμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης με το baking powder, να γίνει περίπου σαν αλεύρι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και την τρίβουμε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι.
- Ψήνουμε στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από πάνω η τυρόπιτα.
Καλή απόλαυση!
FitDiet συμβουλή || σπατάλη τροφίμων
Τον άνηθο μπορούμε να τον πλύνουμε, να τον στεγνώσουμε με μία πετσέτα (ταμποναριστά) και να τον αποηθεύσουμε σε ένα μπολάκι ή σακούλα στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα, βγάζουμε ένα κομμάτι και το προσθέτουμε στο φαγητό.
Μπορούμε να τον καταψύξουμε κομμένο ή αν βιαζόμαστε, να τον καταψύξουμε ολόκληρο και να κόβουμε όσο θέλουμε όταν τον χρειαστούμε.
Μπορούμε να τον καταψύξουμε κομμένο ή αν βιαζόμαστε, να τον καταψύξουμε ολόκληρο και να κόβουμε όσο θέλουμε όταν τον χρειαστούμε.
Διατροφική ανάλυση
Σε 1 κομμάτι 1/6 της συνταγής