• 2721097371
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blog

Εύκολη τυρόπιτα με βρώμη

Θρεπτική τυρόπιτα με νιφάδες βρώμης. Μπορείτε να την απολαύσετε για πρωινό ή για ενδιάμεσο σνακ ανάμεσα στα γεύματα.

Υλικά για 1 μικρό ταψί

  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. τυρί φέτα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο

Οδηγίες

  • Χτυπάμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης με το baking powder, να γίνει περίπου σαν αλεύρι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και την τρίβουμε με τα χέρια σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε και τη βρώμη και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι.
  • Ψήνουμε στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από πάνω η τυρόπιτα.

Καλή απόλαυση!

FitDiet συμβουλή || σπατάλη τροφίμων

Τον άνηθο μπορούμε να τον πλύνουμε, να τον στεγνώσουμε με μία πετσέτα (ταμποναριστά) και να τον αποηθεύσουμε σε ένα μπολάκι ή σακούλα στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα, βγάζουμε ένα κομμάτι και το προσθέτουμε στο φαγητό.

Μπορούμε να τον καταψύξουμε κομμένο ή αν βιαζόμαστε, να τον καταψύξουμε ολόκληρο και να κόβουμε όσο θέλουμε όταν τον χρειαστούμε.

Διατροφική ανάλυση

Σε 1 κομμάτι 1/6 της συνταγής