cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Ανοιξιάτικη Σαλάτα με Φράουλες και Ανθότυρο

Καθώς αποχαιρετούμε τον γρήγορο χειμώνα και καλωσορίζουμε την άνοιξη, ήρθε η ώρα να αναζωογονήσουμε και τα πιάτα μας. Η άνοιξη μας ενθαρρύνει να ανοίξουμε τα παράθυρα για να μπει ο καθαρός αέρας και μας προσκαλεί να ανανεώσουμε τα γεύματά μας με ελαφρύτερα, πιο πολύχρωμα υλικά. Αντλώντας έμπνευση από αυτή την όμορφη μετάβαση, δημιουργήσαμε μια σαλάτα που αποτυπώνει την ουσία της άνοιξης σε ένα πιάτο – μια σαλάτα με φράουλες και ανθότυρο.

Υλικά

  • Ανάμεικτα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (4 φλιτζάνια) – Ένα μείγμα από σπανάκι, ρόκα και μαρούλι.
  • Φρέσκες φράουλες (2 φλιτζάνια) – Κομμένες σε λεπτές φέτες για να συγχωνευτούν όμορφα με τα άλλα συστατικά.
  • Ανθότυρο (3/4 φλιτζανιού) – Θρυμματισμένο για κρεμώδη υφή.
  • Καρύδια (1/2 φλιτζάνι) – Φρυγανισμένα ελαφρά και χοντροκομμένα για μια ευχάριστη τραγανότητα.
  • Αβοκάντο (1 μέτριο) – Κομμένο σε φέτες, για βουτυρώδη υφή.
  • Κόκκινο κρεμμύδι (1/4 φλιτζάνι) – Λεπτές φέτες, προσθέτουν μια έντονη αντίθεση.
  • Βινεγκρέτ βαλσάμικου:
    • Βαλσάμικο ξύδι (3 κουταλιές της σούπας)
    • Ελαιόλαδο (1/3 φλιτζανιού)
    • Μέλι (2 κουταλάκια του γλυκού) – Προσαρμόστε με βάση την προτίμηση σας για γλυκύτητα.
    • Μουστάρδα (1 κουταλάκι του γλυκού)
    • Αλάτι και πιπέρι ανάλογα την προτίμηση

Οδηγίες

  1. Προετοιμάστε τη βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το βαλσάμικο ξύδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ενωθούν. Προσαρμόστε το αλατοπίπερο στη γεύση σας.
  2. Συναρμολόγηση σαλάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας, ρίξτε τα ανάμεικτα λαχανικά, τις φράουλες σε φέτες, το θρυμματισμένο ανθότυρο, τα φρυγανισμένα καρύδια, το αβοκάντο σε φέτες και το κόκκινο κρεμμύδι.
  3. Ρίξτε τη βινεγκρέτ και σερβίρετε: Περιχύστε τη βινεγκρέτ βαλσάμικου πάνω από τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε. Ανακατέψτε απαλά για να βεβαιωθείτε ότι κάθε συστατικό είναι ελαφρώς επικαλυμμένο.
  4. Γαρνιτούρα: Για μια τελευταία πινελιά κομψότητας, προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή μερικά βρώσιμα λουλούδια αν τα έχετε διαθέσιμα.

Θρεπτική ποικιλία σε  κάθε μπουκιά

 

Πέρα από την οπτική της γοητεία και την απολαυστική γεύση της, η ανοιξιάτικη σαλάτα με φράουλες και ανθότυρο  είναι ένας θησαυρός διατροφικής αξίας, ενσωματώνοντας την αρχή ότι η κατανάλωση ποικιλίας χρωμάτων δεν είναι μόνο ευχάριστη στο μάτι αλλά ευεργετική για την υγεία μας. Κάθε χρώμα στη διατροφή μας αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό σύνολο φυτοθρεπτικών συστατικών, βιταμινών και μετάλλων που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει βέλτιστα.

 

Οι φράουλες, με τη ζωηρή κόκκινη απόχρωση τους, είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει το ανοσοποιητικό και τη ζωτικότητα του δέρματος. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι γεμάτα με φυτικές  ίνες και φυλλικό οξύ, απαραίτητα για την υγιή πέψη και την ανάπτυξη των κυττάρων, αντίστοιχα. Η προσθήκη ανθότυρου εισάγει μια κρεμώδη υφή μαζί με ασβέστιο και πρωτεΐνη, ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών και την αποκατάσταση των μυών. Τα καρύδια προσθέτουν μια δόση υγιεινών λιπών και βιταμίνης Ε, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό για την προστασία των κυττάρων μας από βλάβες.

 

Ενσωματώνοντας ένα ουράνιο τόξο τροφίμων στα γεύματά μας, εξασφαλίζουμε μια ποικίλη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, καθένα από τα οποία παίζει μοναδικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία μας. Αυτή η σαλάτα είναι μια απόδειξη για την ομορφιά και τη θρεπτική δύναμη της κατανάλωσης μιας πολύχρωμης διατροφής. Δεν είναι απλώς ένα γεύμα. Είναι ένας καμβάς, που αναδεικνύει τη σημασία της ποικιλίας στη διατροφή μας για βέλτιστη υγεία.

Διαβάστε επίσης

Ιδέες Προετοιμασίας Γευμάτων (Meal Prep): Εύκολες Σαλάτες με Διάφορα Φυλλώδη Λαχανικά και Πρόσθετα

Απογειώστε την προετοιμασία των γευμάτων σας με τις εύκολες ιδέες μας για σαλάτες που περιλαμβάνουν μια ποικιλία από φυλλώδη λαχανικά και γαρνιτούρες. Αυτές οι θρεπτικές, προσαρμόσιμες επιλογές απλοποιούν την υγιεινή διατροφική σας ρουτίνα, κάνοντας τις φρέσκες, νόστιμες σαλάτες ένα εφικτό μέρος της εβδομάδας σας.

Διαβάστε περισσότερα »

Πράσινη Σαλάτα με Πορτοκάλι και Σπόρους Κάνναβης

Αναβαθμίστε τη σαλάτα σας με την αναζωογονητική μας συνταγή για Πράσινη Σαλάτα με Πορτοκάλι και Σπόρους Κάνναβης. Ιδανική για όσους αναζητούν μια θρεπτική και αναζωογονητική προσθήκη στα γεύματά τους, αυτή η σαλάτα είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων και υφών που προάγουν την υγεία σε κάθε μπουκιά.

Διαβάστε περισσότερα »