cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Υγιεινά Μπισκότα Βρώμης με Κομματάκια Σοκολάτας

Καλώς ήρθατε στην τελευταία μας ανάρτηση συνταγής, όπου είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε ένα απολαυστικό ταξίδι ψησίματος που όχι μόνο ικανοποιεί την επιθυμία σας για γλυκό αλλά ευθυγραμμίζεται και με τους στόχους ευεξίας σας.

 

Αγκαλιάζοντας τα Μη Επεξεργασμένα Τρόφιμα στο Ψήσιμο

Η συνταγή μας ξεκινά με αλεύρι ολικής αλέσεως και νιφάδες βρώμης, μια απόδειξη της δέσμευσής μας σε ολόκληρα, μη επεξεργασμένα συστατικά. Το αλεύρι ολικής αλέσεως, πιο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες σε σύγκριση με τα λευκά αντίστοιχα, προσφέρει μια ρουστίκ, χορταστική υφή στα μπισκότα μας. Οι νιφάδες βρώμης, βασικό στοιχείο σε πολλές υγιεινές κουζίνες, προσφέρουν μια υπέροχη τραγανή γεύση και αποτελούν έναν θησαυρό διαιτητικών ινών, που βοηθούν στην πέψη και την υγεία της καρδιάς.

 

Φιλικά για την Καρδιά

Επιλέξαμε το ελαιόλαδο, τον ακρογωνιαίο λίθο της μεσογειακής διατροφής, γνωστό για τα υγιεινά για την καρδιά λιπαρά του. Αυτή η επιλογή όχι μόνο προσθέτει ένα λεπτό, άρωμα στα μπισκότα μας, αλλά και ευθυγραμμίζεται με μια διατροφή που υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία.

 

Φυσικά Γλυκαντικά

Στην αναζήτησή μας για φυσική γλυκύτητα, στρεφόμαστε στο μέλι, ένα χρυσό ελιξίριο που όχι μόνο γλυκαίνει τα μπισκότα μας αλλά φέρνει και το δικό του σύνολο αντιοξειδωτικών. Θυμηθείτε, το μέτρο είναι το κλειδί, ακόμη και με φυσικά γλυκαντικά.

 

Πλούσια Γεύση Μαύρης Σοκολάτας

Για να προσθέσουμε μια νότα απόλαυσης, ενσωματώνουμε κομμάτια ή σταγόνες μαύρης σοκολάτας με τουλάχιστον 70% κακάο. Η μαύρη σοκολάτα δεν είναι απλώς μια νόστιμη προσθήκη. Είναι επίσης γεμάτη με αντιοξειδωτικά και μπορεί να τονώσει τη διάθεση.

 

Η Δύναμη του Σπιτικού Φαγητού

Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή πραγματικά ξεχωριστή είναι η αγάπη και η φροντίδα που δίνετε στο ψήσιμο στο σπίτι. Το να γνωρίζετε ακριβώς τι μπαίνει μέσα στο φαγητό σας δίνει δύναμη και ευθυγραμμίζεται τέλεια με μια ενσυνείδητη προσέγγιση στο φαγητό.

 

Ιδανικά για Μοίρασμα

Αυτά τα μπισκότα δεν είναι απλώς μια απόλαυση για εσάς, αλλά και ένας υπέροχος τρόπος να μοιραστείτε τη χαρά της υγιεινής διατροφής με τους φίλους και την οικογένειά σας. Είναι ιδανικά για ένα ζεστό απογευματινό σνακ, μια υγιεινή προσθήκη στο σχολικό γεύμα του παιδιού σας ή ένα προσεγμένο δώρο φτιαγμένο από τα χέρια σας.

 

Ας δούμε όμως της συνταγή!

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ολικής αλέσεως αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια ή σταγόνες σοκολάτας (τουλάχιστον 70% κακάο)

Οδηγίες

  1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 175°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι ολικής αλέσεως, τη βρώμη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε καλά το ελαιόλαδο, το μέλι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να συνδυαστούν.
  5. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε.
  6. Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι για μπισκότα ή τα χέρια σας για να διαμορφώσετε μικρές μπάλες ζύμης. Τοποθετήστε τες στο προετοιμασμένο ταψί.
  7. Ψήστε για 10-12 λεπτά. Τα μπισκότα πρέπει να είναι ελαφρώς χρυσαφένια αλλά ακόμα μαλακά στο κέντρο.
  8. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά προτού τα μεταφέρετε σε ένα σύρμα για να κρυώσουν εντελώς.

Διατροφική ανάλυση

Αυτή η ανάλυση είναι για ένα μπισκότο, υπολογίζοντας ότι η συνταγή βγάζει 20 μισκότα.

  • Ενέργεια: ~110 kcal
  • Πρωτεΐνες: ~2 g
  • Συνολικά Λίπη: ~6 g
    • Κορεσμένα Λίπη: ~1,5 g
    • Μονοακόρεστα Λίπη: ~3,5 g
  • Συνολικά Υδατάνθρακες: ~14 g
    • Φυτικές Ίνες: ~1,5 g
    • Σάκχαρα (από το μέλι και τη σοκολάτα): ~6 g

 

Αυτή είναι μια προσεγγιστική εκτίμηση. Η πραγματική διατροφική αξία μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το ακριβές μέγεθος των μπισκότων σας, τα συγκεκριμένα προϊόντα και μάρκες που χρησιμοποιείτε και την αναλογία του κάθε συστατικού.