cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Χριστουγεννιάτικες Ενεργειακές Μπάλες με Καρύδια και Σταφίδες

Καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, τίποτα δεν μας φτιάχνει περισσότερο τη διάθεση από το να μοιραζόμαστε γευστικές συνταγές που είναι εναρμονισμένες με την υγιεινή μας διατροφή. Και τι καλύτερο από μία εύκολη και θρεπτική συνταγή που συνδυάζει την απλότητα με τη γεύση;

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε τις θρεπτικές χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες με καρύδια και σταφίδες, ένα γλυκάκι που δεν περιέχει ζάχαρη και συνδυάζει τρία μόνο κύρια υλικά: καρύδια, σταφίδες και σοκολάτα.

Η συνταγή μας είναι τόσο απλή που μπορεί να ετοιμαστεί από όλους, ακόμα και από αρχάριους μάγειρες. Με μόλις λίγα υλικά και μερικά βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε αυτές τις γευστικές μπαλίτσες που θα κλέψουν τις εντυπώσεις σε κάθε χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην ιδανική συνδυαστική γεύση των καρυδιών με τις γλυκές σταφίδες και την αρωματική νότα της σοκολάτας. Με μια ελαφριά πινελιά από κανέλα, γαρύφαλλο και ξύσμα πορτοκαλιού, δημιουργούμε μία μάζα που κολλάει αρμονικά και μας επιτρέπει να σχηματίσουμε τις μπαλίτσες.

Το τελευταίο βήμα είναι να βουτήξουμε αυτές τις μπαλίτσες σε λιωμένη σοκολάτα, δημιουργώντας ένα ακόμα επίπεδο γεύσης και αισθητικής. Μπορείτε να επιλέξετε να τις βουτήξετε ολόκληρες ή ακόμα και τις μισές για ένα πιο εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα.

Αυτές οι θρεπτικές χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες με καρύδια και σταφίδες είναι η ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να απολαύσουν ένα γλυκό χωρίς να ανησυχούν για την προσθήκη ζάχαρης στη διατροφή τους. Προσθέστε μία νότα χριστουγεννιάτικης γεύσης και αισθητικής στο τραπέζι σας με αυτήν την απλή και υγιεινή συνταγή!

Υλικά για 20 θρεπτικές μπαλίτσες

  • 175 γρ σταφίδες
  • 175 γρ καρύδια
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 50 γρ σοκολάτα 
  •  

Οδηγίες

  1. Σε ένα μούλτι προσθέστε τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Χτυπήσετε τα υλικά μέχρι να γίνουν μία μάζα που κολλάει.
  3. Πλάστε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια σας από τη μάζα.
  4. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή προσεκτικά στο φούρνο μικροκυμμάτων.
  5. Βουτήξτε τις μπαλίτσες στη λιωμένη σοκολάτα, επιλέγοντας αν θέλετε να τις βουτήξετε ολόκληρες ή να τις μισές.
  6. Τοποθετήστε τις μπαλίτσες σε ένα πιάτο ή ένα δίσκο και αφήστε τις να στεγνώσουν.

 

Καλή απόλαυση!

Αποθήκευση

Οι χριστουγεννιάτιες μπαλίτσες μπορούν να διατηρηθούν για μια σχετικά μεγάλη περίοδο, αν φυλαχτούν σωστά. Συνήθως, μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε έναν σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο για περίπου 1-2 εβδομάδες.

Είναι σημαντικό να έχετε υπόψη ότι η διάρκεια ζωής μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιείτε και τις συνθήκες αποθήκευσης

Αν σκοπεύετε να τις αποθηκεύσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορείτε να τις καταψύξετε. Τοποθετήστε τις σε ένα σφραγισμένο δοχείο και αποθηκεύστε το στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τις διατηρήσετε για περίπου 2-3 μήνες. Πριν τις καταναλώσετε, απλά αφήστε τις να αποψυχθούν στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε την κατάστασή τους πριν τις καταναλώσετε και να απορρίπτετε οποιεσδήποτε παρουσιάζουν σημάδια υποβάθμισης, όπως αλλοίωση της υφής ή δυσάρεστη μυρωδιά.

Διατροφική ανάλυση

Σε 1 μπαλάκι (16 γρ)

Ενέργεια: 77 kcal 

Πρωτεΐνη: 1,4 γρ 

Υδατάνθρακες: 7,7 γρ 

Λίπος: 5,2 γρ 

Φυτικές ίνες: 0,9 γρ 

 

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. 

Διαβάστε επίσης

Γιορτινή Σαλάτα με Εποχιακά Λαχανικά και Ντρέσινγκ με Ρόδι

Είτε διοργανώνετε ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο είτε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, αυτή η σαλάτα εποχής με ρόδι θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και θα συμβάλει σε μια αξέχαστη εορταστική εμπειρία. Ένα ζωηρό πιάτο που δεν είναι απλώς μια γιορτή για τα μάτια, αλλά μια διατροφική δύναμη, ιδανική για όσους θέλουν να εξισορροπήσουν την απόλαυση με την υγεία.

Διαβάστε περισσότερα »

Διατροφή στις Γιορτές των Χριστουγέννων: Συμβουλές για Εγκύους

Εξερευνήστε τις βασικές διατροφικές προφυλάξεις για τις έγκυες γυναίκες κατά τη διάρκεια των εορτασμών των Χριστουγέννων. Αυτό το άρθρο προσφέρει πρακτικές συμβουλές για την ασφαλή αποθήκευση, χειρισμό και προετοιμασία τροφίμων για την αποφυγή τροφιμογενών ασθενειών.

Διαβάστε περισσότερα »

Χριστούγεννα και Διατροφή: Συμβουλές για την Ημέρα του Τραπεζιού

Περιηγηθείτε στα χριστουγεννιάτικα γεύματα με υγεία και χαρά! Αυτό το άρθρο-οδηγός προσφέρει πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση της κατανάλωσης φαγητού κατά τη διάρκεια των εορταστικών γευμάτων, εστιάζοντας στον έλεγχο των μερίδων και την εξισορρόπηση των λιχουδιών με θρεπτικές επιλογές. Χρήσιμο για όσους θέλουν να διατηρήσουν τους στόχους υγείας τους κατά τη διάρκεια εορταστικών συγκεντρώσεων.

Διαβάστε περισσότερα »