cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Μάφιν με Μπανάνα, Σοκολάτα και Καστανή Ζάχαρη

Θρεπτικά αφράτα κεκάκια μπανάνας με σοκολατένια γεύση. Μποροείτε να τα απολαύσετε για πρωινό μαζί με ένα ποτήρι γάλα ή για ενδιάμεσο σνακ ανάμεσα στα γεύματα.

Υλικά για 8 κεκάκια

  • 2 γινωμένες μπανάνες ~ 200 γρ
  • 1 αυγό
  • 65 γρ ελαιόλαδο
  • 50 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ αλεύρι ολικής
  • 70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λευκό
  • ½ κ. γλυκού baking powder
  • ¼ κ. γλυκού baking soda
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 40 γρ κομματάκια σοκολάτας 75% κακάο

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αλεύρια με το baking powder, το baking soda και το κακάο.

Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τις μπανάνες και πολτοποιήστε τες με ένα πιρούνι. Ρίξτε το ελαιόλαδο, το αυγό, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε να ενσωματωθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια ρίξτε τα αλεύρια στα υγρά υλικά και ανακατέψτε τα.

Μοιράστε τη ζύμη σε 8 φορμάκια για μάφιν. Πασπαλίστε με τα τρίμματα σοκολάτας.

Ψήστε τα στους 180 βαθμούς κελσίου στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή στη φριτέζα αέρος για 10-12 λεπτά (μετά τα 15 λεπτά στο φούρνο ή 8 λεπτά στη φριτέζα αέρος μπορείτε να δοκιμάσετε με μία οδοντογλυφίδα αν έχουν γίνει – τρυπήστε τα  και αν βγει καθαρή, χωρίς να κολλήσει πάνω ζύμη είναι έτοιμα. Αν ανοίξετε νωρίτερα το φούρνο μπορεί να μη φουσκώσουν αρκετά).

Συμβουλή | Ενημέρωση

Η καστανή ζάχαρη είναι ένα δημοφιλές γλυκαντικό που χρησιμοποιείται συχνά στο ψήσιμο και το μαγείρεμα. Φτιάχνεται προσθέτοντας ξανά μελάσα σε ραφιναρισμένη λευκή ζάχαρη, η οποία της δίνει το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα της και τη γεύση ελαφρώς σαν καραμέλα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η καστανή ζάχαρη είναι ουσιαστικά μια μορφή ζάχαρης και παρέχει θερμίδες χωρίς πολλά ευεργετικά θρεπτικά συστατικά. Ενώ περιέχει μικρές ποσότητες μετάλλων όπως ασβέστιο, κάλιο και σίδηρο, οι ποσότητες είναι αμελητέες και όχι σημαντικές πηγές αυτών των θρεπτικών συστατικών.

Όπως με κάθε μορφή ζάχαρης, συνιστάται να καταναλώνετε καστανή ζάχαρη με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής

Διατροφική ανάλυση

Σε 1 μερίδα (θεωρώντας ότι η συνταγή βγάζει 4 μερίδες)

Ενέργεια: 245 kcal

Πρωτεΐνη: 4,8 γρ

Λίπος: 12 γρ

Κορεσμένα: 3,1 γρ

Υδατάνθρακες: 32 γρ

Φυτικές ίνες: 3,8γρ

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που θα χρησιμοποιήσετε.

Δείτε επίσης

Αξιοποιήστε την Κατάψυξη: Πώς να Αποθηκεύσετε Σπιτικά Κέικ και Μάφιν για Φρεσκάδα και Ευκολία

Ανακαλύψτε την τέχνη της κατάψυξης των σπιτικών κέικ και μάφιν για να απολαμβάνετε φρέσκες, θρεπτικές λιχουδιές ανά πάσα στιγμή. Μάθετε τα απλά βήματα για να καταψύξετε και να απολαύσετε τα αγαπημένα σας σνακ, ελαχιστοποιώντας στη σπατάλη τροφίμων και υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Διαβάστε περισσότερα »

Υγιεινά Μάφιν Πορτοκαλιού και Μαύρης Σοκολάτας: Φτιάξτε τα, Καταψύξτε τα και Απολαύστε τα Ανά Πάσα Στιγμή

Ανακαλύψτε πώς να ετοιμάσετε τα υγιεινά μάφιν πορτοκαλιού και μαύρης σοκολάτας και να τα καταψύξετε για να μπορείτε να τα απολαύσετε ανά πάσα στιγμή. Ενσωματώνοντας αυτά τα μάφιν στη ρουτίνα προετοιμασίας των γευμάτων σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα έχετε πάντα ένα θρεπτικό σνακ στη διάθεσή σας.

Διαβάστε περισσότερα »