cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Υγιεινά Μάφιν Πορτοκαλιού και Μαύρης Σοκολάτας: Φτιάξτε τα, Καταψύξτε τα και Απολαύστε τα Ανά Πάσα Στιγμή

Στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας, το να βρίσκουμε τον χρόνο να απολαύσουμε υγιεινές, σπιτικές λιχουδιές μπορεί συχνά να φαίνεται σαν πολυτέλεια. Ωστόσο, με λίγη προετοιμασία και λίγη …μαγεία στην κουζίνα, μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα, θρεπτικά σνακ που ταιριάζουν άψογα στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας. Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας μια συνταγή που συνδυάζει τη φρεσκάδα των πορτοκαλιών με την πλούσια γεύση της μαύρης σοκολάτας – τα υγιεινά μάφιν πορτοκαλιού και μαύρης σοκολάτας.

 

Φτιαγμένα με αλεύρι ολικής αλέσεως, ελαιόλαδο, μέλι και κομμάτια μαύρης σοκολάτας, αυτά τα μάφιν δεν είναι απλώς μια απόλαυση για τους γευστικούς σας κάλυκες, αλλά και μια πιο υγιεινή επιλογή που δεν κάνει συμβιβασμούς στη γεύση. Η προσθήκη ξύσματος και χυμού πορτοκαλιού προσθέτει μια αναζωογονητική πινελιά, κάνοντας κάθε μπουκιά μια απολαυστική εμπειρία. Η συνταγή είναι απλή και κατάλληλη για …σεφ όλων των επιπέδων.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλιτζανιού γιαούρτι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι (περίπου 1/4 φλιτζάνι)
  • 1/2 φλιτζάνι κομματάκια ή σταγόνες μαύρης σοκολάτας (κατά προτίμηση 70% κακάο ή περισσότερο)

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Στρώστε μια φόρμα για μάφινς με χαρτάκια για μάφινς ή αλείψτε ελαφρά με ελαιόλαδο.
  2. Ανακατέψτε τα ξηρά υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι ολικής αλέσεως, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Ενώστε τα υγρά υλικά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο και το μέλι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε και ανακατέψτε ένα ένα τα αυγά. Προσθέστε το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
  4. Συνδυάστε υγρά και ξηρά υλικά. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και ρίξτε μέσα τα υγρά υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να υγρανθεί το αλεύρι, προσέχοντας να μην ανακατευτεί υπερβολικά.
  5. Διπλώστε τα κομμάτια ή τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας.
  6. Γεμίστε τις φόρμες για μάφιν. Ρίξτε με κουτάλα ή scoop σερβιρίσματος παγωτού τη ζύμη στις φόρμες για μάφιν, γεμίζοντας τη καθέ μία περίπου στα τρία τέταρτα.
  7. Ψήστε για 18-22 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο ενός μάφιν.
  8. Αφήστε να κρυώσουν και απολαύστε. Αφήστε τα μάφινς να κρυώσουν στις φόρμες για 5 λεπτά και μετά μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Αυτά τα μάφιν επιτυγχάνουν μια όμορφη ισορροπία μεταξύ της απόλαυσης και της υγείας, καθιστώντας τα μια τέλεια απόλαυση για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

 

Καταψύξτε για Ευκολία

Αυτό που κάνει αυτά τα μάφιν ξεχωριστά για όσους έχουν πολυάσχολη καθημερινότητα είναι η ικανότητά τους να καταψύχονται και να μπορείτε να τα απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή αργότερα. Φανταστείτε να έχετε έτοιμο ένα σπιτικό, υγιεινό σνακ σε μια στιγμή, χωρίς να απαιτείται χρόνος προετοιμασίας.

Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να τα καταψύξετε για να τα απολαμβάνετε οποτε θέλετε.

 

Η ενσωμάτωση υγιεινών, σπιτικών επιλογών στη διατροφή σας δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα ή περίπλοκη. Με συνταγές όπως τα υγιεινά μάφιν πορτοκαλιού και μαύρης σοκολάτας, μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα και των δύο κόσμων – νόστιμο, θρεπτικό φαγητό που ταιριάζει στον πολυάσχολο τρόπο ζωής σας. Ψήστε, καταψύξτε και απολαύστε την ευκολία του να έχετε έτοιμο ένα υγιεινό σνακ όποτε θέλετε. Καλό ψήσιμο!

Δείτε επίσης

Yγιεινά Σοκολατένια Μάφιν με Μπανάνα: Θρεπτικά και Νόστιμα

Αφεθείτε σε μια πιο υγιεινή γλυκιά απόλαυση με τα μάφιν μπανάνας σοκολάτας ολικής αλέσεως. Αυτά τα θρεπτικά και νόστιμα μάφιν συνδυάζουν την ωφέλιμη καλοσύνη των ώριμων μπανανών, του αλευριού ολικής αλέσεως και των φυσικών γλυκαντικών όπως το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου. Ιδανικά για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό ενώ θρέφετε το σώμα σας.

Διαβάστε περισσότερα »

Υγιεινά Μπισκότα Ολικής Αλέσεως και Βρώμης με Ελαιόλαδο και Μέλι: Μια Θρεπτική Λιχουδιά

Αφεθείτε στη ζεστασιά των σπιτικών μπισκότων ολικής αλέσεως και βρώμης, αρωματισμένα με κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού, με φυσική γλυκύτητα από το μέλι. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια θρεπτική επιλογή για σνακ, συνδυάζοντας την υγεία με το ακαταμάχητο άρωμα της κανέλας και του πορτοκαλιού. Ιδανικό για όσους αναζητούν μια υγιεινή απόλαυση.

Διαβάστε περισσότερα »