cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Κοτομπουκιές Πανέ με Παρμεζάνα και Παξιμάδι

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας μια από τις αγαπημένες μας συνταγές. Αυτές οι τραγανές και γευστικές κοτομπουκιές όχι μόνο είναι νόστιμες αλλά και θρεπτικές και σε αντίθεση με τις τηγανητές κοτομπουκιές περιέχουν λίγα λιπαρά.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπουκιές
  • 1 αυγό
  • 1 ντάκο
  • 1 σπιρτόκουτο παρμεζάνα
  • Αλάτι ανάλογα την προτίμηση

Οδηγίες

  1. Χτυπήστε στο μούλτι το ντάκο με την παρμεζάνα μέχρι να θρυματιστούν καλά.
  2. Σε ένα μπολ ρίξτε το αυγό, με λίγο αλάτι αν θέλετε, χτυπήστε το.
  3. Βουτήξτε τις κοτομπουκιές πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα με τον ντάκο. Γυρίστε από όλες τις πλευρές να κολλήσει παντού το μείγμα.
  4. Ψήστε στη φριτέζα αέρος για περίπου 10-15 λεπτά ή στο φούρνο στον αέρα για περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια του κοτόπουλου – είναι έτοιμα όταν έχει ροδίσει η κρούστα και το εσωτερικό είναι λευκό.

 

Καλή απόλαυση!

Συμβουλή

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο είναι καλά ψημένο τόσο για την ασφάλειά σας όσο και για καλύτερη γεύση. Για να είστε σίγουροι ότι το κοτόπουλο είναι καλά ψημένο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο κουζίνας. Τρυπήστε με το θερμόμετρο την πιο μεγάλη κουτομπουκιά στο κέντρο. Οι κοτομπουκιές είναι έτοιμες όταν έχουν εσωτερική θερμοκρασία που φτάνει τους 75 βαθμούς κελσίου. Αυτή η θερμοκρασία εξασφαλίζει ότι το κοτόπουλο είναι καλά μαγειρεμένο και δεν υπάρχει κίνδυνος για τροφική δηλητηρίαση ενώ παράλληλα είναι ζουμερό. Εάν δεν έχετε θερμόμετρο κουζίνας κόψτε μια κοτομπουκιά στη μέση και βεβαιωθείτε ότι έχει λευκό και όχι ροζ χρώμα.

Διατροφική ανάλυση

Σε 1 μερίδα

Ενέργεια: 310 kcal

Πρωτεΐνη: 40 γρ

Λίπος: 9,6 γρ

Κορεσμένα: 3,3 γρ

Υδατάνθρακες: 14 γρ

Φυτικές ίνες: 1,6 γρ

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τις ποσότητες των συστατικών που θα χρησιμοποιήσετε.

 

Δείτε επίσης

A modern kitchen scene with light blue accents, featuring a sleek air fryer on the countertop surrounded by an assortment of healthy ingredients including vegetables, fruits, and whole grains, embodying a sense of health, wellness, and the joy of cooking with an air fryer for balanced eating.

Είναι Υγιεινό το Μαγείρεμα στη Φριτέζα Αέρος (AirFryer)

Εξερευνήστε την αλήθεια για τις φριτέζες σε αυτό το άρθρο μας. Ανακαλύψτε τα οφέλη, αντιμετωπίστε τις ανησυχίες για την υγεία και μάθετε πώς να ενσωματώσετε το τηγάνισμα στον αέρα σε μια ισορροπημένη διατροφή. Διαβάστε τώρα για μια πιο υγιεινή προσέγγιση στα αγαπημένα σας τηγανητά φαγητά.

Διαβάστε περισσότερα »

Κοτομπιφτέκια με Νιφάδες Βρώμης: Μια Νόστιμη και Θρεπτική Παραλλαγή

Δοκιμάστε τη νόστιμη συνταγή μας για μπιφτέκια κοτόπουλου με νιφάδες βρώμης και φρέσκα λαχανικά – ένα πιάτο γεμάτο πρωτεΐνες που ικανοποιεί τη γεύση και τις διατροφικές ανάγκες εξίσου. Ιδανικό για όποιον αναζητά μια νόστιμη, υγιεινή επιλογή γεύματος.

Διαβάστε περισσότερα »

Στήθος Κοτόπουλου με Μουστάρδα και Μέλι, στη Φριτέζα έρος

Απολαύστε ένα υγιεινό και νόστιμο, τηγανητό στον αέρα, στήθος κοτόπουλου με μαρινάδα μουστάρδας μελιού. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις ζουμερές γεύσεις του κοτόπουλου με το γλυκιά και πικάντικη γεύση της μουστάρδας μελιού, προσφέροντας μια επιλογή γεύματος χαμηλών λιπαρών. Ιδανικό για ένα γρήγορο γεύμα, δείτε πώς να φτιάξετε αυτό το εύκολο και νόστιμο πιάτο.

Διαβάστε περισσότερα »