cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Υγιεινή σαλάτα του Καίσαρα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η νόστιμη και θρεπτική σαλάτα του Καίσαρα με κοτόπουλο είναι ιδανική για ένα γρήγορο και εύκολο μεσημεριανό ή βραδινό. Φτιαγμένη με φρέσκα, υγιεινά υλικά, όπως μαρούλι, ντοματίνια και ένα ντρεσινγκ γιαουρτιού, αυτή η σαλάτα είναι μια πιο υγιεινή εναλλακτική της κλασσικής σαλάτας του Καίσαρα.

Τρυφερό, ζουμερό στήθος κοτόπουλου ψήνεται και συνδυάζεται με τραγανά κρουτόν ολικής αλέσεως για πρόσθετη υφή. Με ένα ισορροπημένο μείγμα πρωτεϊνών, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών, αυτή η σαλάτα είναι χορταστική και σας κάνει καλό. Απολαύστε τη ως ελαφρύ γεύμα μόνο του ή συνδυάστε το με περισσότερα κρούουν ψωμί ολικής άλεσης για ένα γεύμα που θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια.

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου

  • Αλάτι και πιπέρι ανάλογα την προτίμηση

  • 1/2 μαρούλι, πλυμένο και ψιλοκομμένο

  • 1/4 φλιτζανιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση

  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

  • 2 κουταλιές της σούπας κρουτόν ολικής αλέσεως

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

  • Αλάτι και πιπέρι ανάλογα την προτίμηση

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Αλατοπιπερώστε το στήθος κοτόπουλου κατά βούληση.

Τοποθετήστε το στήθος κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήστε το για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί πλήρως.

Εναλλακτικά, μπορείτε να το ψήσετε στη φριτέζα αέρος για 10-15 λεπτά!.Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, ετοιμάστε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα Dijon, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρεμώδη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε μαζί το ψιλοκομμένο μαρούλι, τα ντοματίνια και την τριμμένη παρμεζάνα.

Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε λεπτές λωρίδες.

Προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλου και τα κρουτόν ολικής αλέσεως στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατέψτε για να ενωθούν.

Περιχύστε το ντρέσινγκ.

Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε το μέγεθος της μερίδας ή τις ποσότητες των συστατικών για να καλύψετε τις προσωπικές σας διατροφικές ανάγκες.

Συμβουλή προετοιμασίας γευμάτων

Αυτή η υγιεινή σαλάτα Καίσαρα με κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική επιλογή προετοιμασίας γευμάτων, καθώς μπορείτε εύκολα να προετοιμάσετε όλα τα συστατικά εκ των προτέρων και να φτιάξετε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την προετοιμασία αυτής της συνταγής:

  • Μαγειρέψτε το στήθος κοτόπουλου από πριν και φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε τη σαλάτα, απλά κόψτε το κοτόπουλο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
  • Πλύνετε τα φύλλα μαρουλιού και τα ντοματίνια και αποθηκεύστε τα σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη σακούλα ή δοχείο όπου θα τοποθετήσετε πάνω και κάτω χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τυχόν υπερβολική υγρασία. Μπορείτε να διατηρήσετε τα λαχανικά φρέσκα στο ψυγείο με αυτό τον τρόπο για έως και μία εβδομάδα.
  • Φτιάξτε το ντρέσινγκ έγκαιρα και φυλάξτε το σε ένα μικρό βάζο ή δοχείο στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες. Όταν είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε, κουνήστε το καλά ή ανακατέψτε πριν το ρίξετε πάνω στη σαλάτα.
  • Μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε τα κρουτόν εκ των προτέρων ψήνοντας μια παρτίδα από κύβους ψωμιού ολικής αλέσεως και αποθηκεύοντάς τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να παραλείψετε εντελώς τα κρουτόν για να κάνετε τη συνταγή ακόμα πιο απλή.

 

Προετοιμάζοντας όλα τα συστατικά αυτής της σαλάτας εκ των προτέρων, μπορείτε να ετοιμάσετε γρήγορα ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα όποτε δεν έχετε χρόνο!

Διατροφική ανάλυση

Σε 1 μερίδα (όλη η συνταγή)

Ενέργεια: 420 kcal

Πρωτεΐνη: 44 γρ

Λίπη: 19 γρ

Κορεσμένα: 3,5 γρ

Υδατάνθρακες: 22 γρ

Φυτικές ίνες: 6 γρ

Λάβετε υπόψη ότι αυτές είναι κατά προσέγγιση τιμές και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες των συστατικών που θα χρησιμοποιήσετε και τυχόν τροποποιήσεις στη συνταγή.  Για την ανάλυση χρησιμοποιήσαμε 200 γρ ωμό κοτόπουλο.