cropped-FDlogoweb.png

Γνωριμία

Καλάθι αγορών

Παγωμένες φέτες γιαουρτιού με φράουλες και σιρόπι σοκολάτας

Ικανοποιήστε την επιθυμία σας για γλυκό απολαμβάνοντας αυτές τις υπέροχες φέτες παγωμένου γιαουρτιού, με φρέσκες φράουλες και σπιτικό σιρόπι σοκολάτας.

Υλικά

Για τη βάση
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (400γρ.)
  • 1,5 κ. σούπας μέλι
  • 4 κ. σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες
 
Για το σιρόπι
  • 1/2 κ. σούπας κακάο
  • 1/2 κ. σούπας μέλι
  • 1/8 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. σούπας νερό

Οδηγίες

Ετοιμάστε πρώτα το σιρόπι σοκολάτας: Ανακατέψτε το νερό με το κακάο μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Προσθέστε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο για λίγο.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τη σκόνη κακάο και το μέλι μέχρι να ενωθούν καλά. Δοκιμάστε και αν το θέλετε πιο γλυκό προσθέστε περισσότερο μέλι.

Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί ή δίσκο που έχετε στρώσει λαδόκολλα και το απλώστε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Ανάλογα το μέγεθος του ταψιού, μπορείτε να κάνετε τις φέτες όσο λεπτές θέλετε.

Ρίξτε πάνω στο μείγμα τις κομμένες φράουλες, πιέζοντάς τις απαλά για να κολλήσουν.

Περιχύστε το σιρόπι σοκολάτας πάνω από τις φράουλες.

Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη και αφήστε το να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως το μείγμα του γιαουρτιού.

Μόλις παγώσει, αφαιρέστε το ταψί από την κατάψυξη και κόψτε τις φέτες γιαουρτιού σε κομμάτια με ένα μαχαίρι ή με τα χέρια σας αν τις έχετε κάνει λεπτές.

Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύστε τις φέτες σε ένα αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλή αποθήκευσης

Μπορείτε να καταψύξετε τις φέτες γιαουρτιού σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη για έως και 2-3 μήνες. Ωστόσο, η ποιότητά τους είναι πιθανό να αρχίσει να υποβαθμίζεται μετά από ένα μήνα περίπου, καθώς μπορεί να αρχίσουν να σχηματίζονται κρύσταλλοι πάγου οι οποίοι θα επηρεάσουν την υφή και τη γεύση τους.

Για να έχουν καλύτερη γεύση και υφή καταναλώστε σας συστήνουμε να τις καταναλώσετε μέσα στον πρώτο μήνα από την κατάψυξη.

Είναι επίσης καλή ιδέα να γράψετε πάνω στο δοχείο την ημερομηνία κατάψυξης, ώστε να θυμάστε πόσο καιρό τις έχετε αποθηκεύσει.

Διατροφική ανάλυση

Ανά 100 γρ.

Θερμίδες: 113 kcal
Πρωτεΐνες: 5,3 γρ.
Λίπη: 3,3 γρ.
Κορεσμένα λίπη: 2,0 γρ.
Υδατάνθρακες: 18,8 γρ.
Σάκχαρα: 15,5 γρ.
Διαιτητικές ίνες: 1,9 γρ.

Σημειώστε ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες και τους τύπους συστατικών που θα χρησιμοποιήσετε στη συνταγή.